[Žinios trumpai] CNN paskelbė unikalius, iki šiol nerodytus drono vaizdus: matosi, kaip okupantai ištisomis grupėmis blaškėsi Bučos kiemuose, o šalia - lavonai  ()

Pasaulis buvo šokiruotas, kai rusų pajėgoms pasitraukus nuo Kyjivo paaiškėjo, kad Bučoje įvykdytos žiaurios žudynės. Rusija skubiai paskelbė, kad tai - ne jos karių darbas. Bučoje dislokuoti daliniai buvo pagerbti paties Putino, o propagandos kanalai teigė, kad kūnai Bučos gatvėse atsirado po rusų karių išėjimo. Tačiau CNN gautas unikalus vaizdo įrašas rodo, kad tai - netiesa.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-28 [Žinios trumpai] CNN paskelbė unikalius, iki šiol nerodytus drono vaizdus: matosi, kaip okupantai ištisomis grupėmis blaškėsi Bučos kiemuose, o šalia - lavonai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš drono darytame vaizdo įraše matyti, kaip rusų karinė technika važiuoja pro gatvėje esančius kūnus. CNN patvirtino vaizdo įrašo autentiškumą ir vietą. Vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Pasak Ukrainos surinktų duomenų, Bučoje nužudyta daugiau nei 400 civilių. Tikslus skaičius nėra žinomas, nes Bučoje vis dar vyksta išminavimas bei egzhumacija. Daug aukų buvo suverstos į masines kapavietes. Surištos rankos rodo, kad didelei daliai civilių buvo įvykdytos egzekucijos, rasta ir kankinimų, prievartavimų įrodymų.

Nepaisant įrodymų, tarp kurių yra ir palydovinės nuotraukos, Rusija neigia savo karių dalyvavimą Bučos žudynėse. Rusijos politikai teigia, kad tai - provokacija, skirta pateisinti dar griežtesnes sankcijas bei ginklų tiekimą Ukrainai.

 

CNN neatskleidžia, iš kur gavo tą iš drono darytą vaizdo įrašą ar kas jo autorius.

(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: