[Žinios trumpai] Ekspertas: yra požymių, kad Kremlius išbandė naują karo strategiją – ji kur kas protingesnė ir pavojingesnė Ukrainai  ()

Kremlius susitaikė su nesėkme pasiekti laimėjimų iki svarbios gegužės 9 d. ir pereina prie naujos strategijos, mano Olegas Sahakyanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertas pasakojo, kaip Rusija keičia karo Ukrainoje taktiką.

Antroji Rusijos puolimo Ukrainoje banga žlugo. Ji kuria naują karo prieš Ukrainą strategiją. Tai projekto FREEDOM eteryje „Ukraina 24“  YouTube kanale laidų vedėjams Jevgenijui Kiselevui ir Violetai Logunovai pasakojo Olegas Sahakyanas.

Jau dvi dienas iš eilės Rusija rengia didžiulius puolimus visoje Ukrainoje, kai kurie iš jų yra nukreipti į geležinkelių infrastruktūrą. O. Sahakyanas paaiškino, ką tai reiškia. Jo nuomone, tokių okupantų veiksmų negalima sieti tik su ginklų tiekimu iš Vakarų, čia veikia daugiau priežasčių.

„Geležinkeliais vyksta Ukrainos grūdų eksportas. Tai labai rimta Ukrainos pajamų užsienio valiuta dalis, tai atitinkamai, ir stabilumas ir darbo vietos. Mūsų ekonomika jau ir taip yra nukentėjusi nuo karo ir bus jo alinama  toliau. Todėl  dabar Rusija smūgiuoja į užnugarį“, – sakė jis.

O. Sahakyanas pareiškė, kad dabar mes įžengėme į naują karo etapą, kai užnugariai, sistemos, valstybės mašinos kovoja tarpusavyje. Tai nebėra konfrontacija tik fronto linijoje. Iš pradžių Rusija planavo didžiulį mūšį Ukrainos rytuose ir pietuose. Jų planai čia  neišsipildė, tam, be kita ko, sutrukdė kreiserio „Maskva“ nuskendimas.

„Tai buvo bandymas spręsti karo baigtį mūšio lauke, o ne įvairiapuse kova. Rusijai nepavyko ir iki gegužės 9 dienos nepavyks užimti rytų ir paskelbti ten savo pergalę, tai ji pradeda smūgius į užnugarį. „Tai jau racionalesnė strategija, racionalesnis žingsnis, nei tiesiog mesti žmones į mėsmalę ir bandyti pasiekti pergalę svaidant savo karių lavonus į priešą. Todėl yra keletas kokybinių pokyčių šiame kare“, – sakė jis.

 

O. Sahakyanas mano, kad šiuos pokyčius galėsime suvokti tik po kurio laiko, kai pamatysime, kokie bus tolesni Rusijos Federacijos žingsniai. Ar Rusija tęs infrastruktūros naikinimą, ar tai tik vienkartinis gąsdinimo aktas ir jie grįš prie savo ankstesnės strategijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: