[Žinios trumpai] JAV žvalgyba teisinasi dėl kreiserio „Moskva“ žūties: ukrainiečiai jų paklausė tik vieno dalyko, o paskui patys amerikiečiai „apšalo“, kai pamatė rezultatą  ()

Šiandien pasklido informacija, kad Rusijos raketinis kreiseris „Moskva“ buvo paskandintas su Pentagono pagalba. Juodosios jūros flagmano žūtis balandžio 14 dieną buvo susieta su JAV Ukrainai suteikta žvalgybine informacija. Dabar Pentagonas suskubo aiškinti, kad buvo ne taip.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-06 [Žinios trumpai] JAV žvalgyba teisinasi dėl kreiserio „Moskva“ žūties: ukrainiečiai jų paklausė tik vieno dalyko, o paskui patys amerikiečiai „apšalo“, kai pamatė rezultatą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas viešiesiems ryšiams Johnas Kirby paneigė žinias, kad JAV Ukrainai suteikė informaciją apie taikinį. Tokios žinios pasirodė CNN - žurnalistai, cituodami šaltinius JAV Gynybos departamente, teigė, kad amerikiečių žvalgyba prisidėjo prie „Moskva“ nuskandinimo.

„Ukrainiečių pajėgos, pastebėjusios Rusijos karo laivą Juodojoje jūroje, susisiekė su amerikiečiais, kad išsiaiškintų ar tai tikrai yra „Moskva“. Amerikiečiai tai patvirtino ir suteikė informaciją apie laivo buvimo vietą“, teigiama CNN tekste.

Kirby teigia, kad situacija buvo kitokia. „Mes nebuvome įsitraukę į ukrainiečių sprendimą atakuoti laivą ar į jų vykdomas operacijas. Mes iš anksto nežinojome apie Ukrainos ketinimus suduoti smūgį laivui“, teigė Kirby. Jis pridūrė, kad „ukrainiečiai turi žvalgybos pajėgumų sekti rusų laivus, ką jie ir darė tuo atveju“.

 

Balandžio 13 dieną „Moskva“ buvo atakuota dviem ukrainiečių priešlaivinėmis raketomis „Neptun“. Kitą dieną kreiseris nuskendo. Rusija teigia, kad įvyko nelaimingas atsitikimas - laive tiesiog kilo gaisras.

(35)
(0)
(35)

Komentarai ()