[Žinios trumpai] To dar nebuvo: Ukrainoje bus teisiamas Rusijos generolas  ()

Teismui perduota pirmoji plataus masto Rusijos agresijos byla – kaltinimas Rusijos generolui Denisui Lyaminui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-07 [Žinios trumpai] To dar nebuvo: Ukrainoje bus teisiamas Rusijos generolas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ pranešė Ukrainos generalinė prokurorė Iryna Venediktova.

„Tai Rusijos karinio jūrų laivyno Juodosios jūros laivyno pakrančių kariuomenės 22-ojo armijos korpuso vadas, vadovavęs invazijai į Ukrainą iš laikinai okupuoto Krymo. Generalinė prokuratūra ir SBU baigė tyrimą baudžiamojoje byloje dėl įtarimų generolui majorui Denisui Lyaminui ir išsiuntė teismui kaltinamąjį aktą“, – sakė ji.

Anot jos, tyrimo metu buvo gauta įrodymų, kad 2022 metų vasario 23 dieną Rusijos generolas Džankojuje, okupuotame Krymo pusiasalyje, asmeniškai įsakė pavaldžiam ginkluotųjų dalinių personalui įsiveržti į Ukrainą, o po to organizavo ir kontroliavo karo veiksmus pietiniame regione.

„Siekdamas motyvuoti savo karius eiti žudyti ukrainiečius, jis šiuos veiksmus pagal Kremliaus vadovus pateisino būtinybe apsaugoti rusakalbius gyventojus nuo „pačių rusų sugalvotų ukrainiečių nacionalistų ir fašistų“.

 

Jis taip pat pažadėjo savo pavaldiniams papildomai sumokėti tris oficialius atlyginimus ir po 100 dolerių dienpinigių, kurių, žinoma, jie negavo“, – pasakojo Venediktova.

Ji patikino, kad generolas „gaus pelnytą bausmę, jei kompetentingas teismas sutiks su prokurorų argumentais dėl šio asmens dalyvavimo agresyviame kare ir kėsinimosi į Ukrainos teritorinį vientisumą (Ukrainos baudžiamojo kodekso 437 straipsnio 2 dalis ir 110 straipsnio 3 dalis).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: