„Aciety“ platforma siūlo sprendimą verslams - sertifikuotų ES kompanijų dedikuoti programuotojai mažina programinės įrangos vystymo kaštus  (1)

Per pandemiją ir atsigaunant po jos sukeltų pasekmių, naujas kompanijų ir darbuotojų elgesys bei prisitaikymas prie aplinkybių tapo gyvybiškai svarbiais aspektais. Vis daugiau įmonių samdo programinės įrangos kūrėjus, kad užtikrintų savo verslo sėkmę, tvirtina „Aciety“ ir turėdama unikalią įžvalgą apie programinės įrangos užsakomųjų paslaugų rinkos tendencijas - pateikia 2022-ųjų metų tendencijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Auganti dedikuotų programuotojų paklausa

Technologijoms ir toliau skatinant skaitmeninius pokyčius visose pramonės šakose, technologijų talentų trūkumo pabaigos nematyti. Prognozuojama, kad visą artimiausią dešimtmetį paklausa ir toliau augs, talentų paieška ir toliau bus sudėtinga problema.

Tačiau yra išeitis. Paskirstyti ištekliai, pvz., užsakomieji programinės įrangos specialistai ir programavimo komandos, yra sprendimas, kurio imasi vis daugiau organizacijų, taip reaguodamos į pandemiją ir prisitaikydamos prie lanksčios darbo praktikos. Tokiu būdu IT lyderiai gali surasti programinės įrangos komandą per kelias savaites, o ne mėnesius, kaip būna įprastu atveju, ir dar už ženkliai mažesnes išlaidas.

Užsakomosios paslaugos su tinkamu partneriu atveria vsiškai naujas galimybes. „Aciety“ platforma jau daugiau nei dešimtmetį dirba su stipriausiomis ES programinių įrangų kūrimo kompanijomis (apie 100 000 programuotojų tinkle) ir padeda surasti dedikuotus programuotojus, kad sėkmingai užpildytų bet kokį techninių įgūdžių trūkumą. 

Kalbant paprastai, „Aciety“ sprendžia talentingų programuotojų trūkumą sukurdami tinklą iš dedikuotų apmokytų ir sertifikuotų programuotojų dirbančiiuose top EU kompanijose. 

Skaitmeninė programinės įrangos įmonių transformacija

Skaitmeninės transformacijos impulsas niekada nebuvo toks stiprus. Net ir esant pandemijai, daugiau nei 80% įmonių sparčiai imasi plėtros iniciatyvų, kad jų verslas taptų novatoriškesnis, atsparesnis ir konkurencingesnis, pranešama Gartner 2021 m. CIO darbotvarkėje.

Remiantis pasauliniu McKinsey tyrimu, COVID-19 skaitmeninę transformaciją dar pagreitino. 8 iš 10 vadovų teigia, kad skaitmeninė transformacija yra gyvybiškai svarbi ilgalaikiam verslo gyvybingumui. Šiuo metu didžiausia grėsmė, su kuria jie susiduria, yra būtinų naujoviškų įgūdžių trūkumas.

Taigi nenuostabu, kad daugelis IT vadovų teigia, kad skaitmeninės transformacijos iniciatyvoms jiems reikia patirties iš išorės. Jie atviri alternatyviems talentų šaltiniams, pvz., „Aciety“ teikiamam užsakomųjų paslaugų tinklui pagal programinės kalbos ir skaitmeninio projekto užklausą (įtraukiant skills and needs). Tinkamas užsakomųjų paslaugų partneris gali padėti jūsų įmonei greitai įgyvendinti ambicingas skaitmeninės transformacijos iniciatyvas.

Naujovės ir efektyvumas padidės pasitelkus užsakomuosius kūrėjus -  dedikuotus programuotojus

 

Jei prieš keletą metų įmonės, siekdamos įgyvendinti savo technologijų naujovių svajones, naudojosi įprastais verslo privalumais, tai pandemija padarė didelį poveikį programinės įrangos užsakomųjų paslaugų prioritetams.

Pandemijos metu IT vadovams susidūrus su išlikimo problemomis, tokiomis kaip verslo tęstinumas, saugumo rizika, produktų apimtis ir darbo jėgos koregavimas, ir siekiant naujovių pritaikymo versle, daugelis ieškojo užsakomųjų paslaugų kaip būdo sumažinti išlaidas ir optimizuoti našumą.

Tai subalansuoja poreikį investuoti į pažangias technologijas ir pilnai išnaudoja užsakomųjų paslaugų teikiamą veiklos efektyvumą.

Programinės įrangos kūrimo užsakomųjų paslaugų paklausa ir toliau bus didelė, kadangi tai leidžia pagerinti tiek naujovių, tiek efektyvumo rodiklius. Ilgainiui šie pranašumai paskatins naudoti dar platesnį užsakomųjų programų spektrą.

Didesnis užsakomųjų „Nearshore“ ir „Offshore“ paslaugų pripažinimas

COVID-19 pandemija buvo tai, kas privertė įmones susitaikyti su tuo, kad didelė dalis jų darbuotojų dirbs ne biure. Susidūrėme su nauja realybe: paskirstytiems, nuotolinio darbo susitarimams.

 

Pavyzdžiui, „Corporate America“ tapo daug atviresnė nuotoliniam bei išsklaidytos komandos darbui, kai jos nariai dirba nebūdami fiziškai vienoje patalpoje. Keletas iškalbingų skaičių: prieš pandemiją 31% JAV darbo jėgos retkarčiais dirbo namuose, o pandemijos metu šis skaičius išaugo iki 51% ir, kaip tikimasi, padidės iki 81 %.

Dauguma darbuotojų ir įmonių planuoja tęsti darbą nuotoliniu būdu neribotą laiką. Tikimasi, kad vyraus hibridiniai darbo modeliai, leidžiantys įgyvendinti įvairius nuotolinius darbo scenarijus. Numatomas didesnis programinės įrangos užsakomųjų paslaugų vaidmuo, atsižvelgiant į didesnį patogumą valdyti išsklaidytas komandas.

Vykstant tokiai tendencijai, tampa visiškai nesvarbu, kokioje geografinėje vietoje yra reikiamas specialistas - svarbiausia jį surasti ir įsitikinti, ar jis turi reikiamų žinių ir įgūdžių, ar moka dirbti komandoje per nuotolį. Tą padės „Aciety“: Aciety.com tinklas gali pasiūlyti daugiau nei 15 600 techninių kompetencijų programinių projektų įgyvendinimui.

Kuo skiriasi dedikuoti specialistai nuo laisvai samdomų specialistų?

„Value networks“ ir „co-sourcing“ yra populiarūs žodžiai, apibūdinantys glaudesnį bendradarbiavimą tarp įmonių ir užsakomųjų paslaugų partnerių.

 

Laisvai samdomi specialistai. Šie programinės įrangos kūrėjai dirba savarankiškai ir dirba be tarpininkų. Juos galima rasti laisvai samdomų vertėjų platformose, kai kuriais atvejais tai gali būti optimalus sprendimas. 

Privalumai: 

  • Mažos išlaidos - sąnaudos mažesnės ne tik dėl to, kad laisvai samdomų darbuotojų skaičius yra mažesnis, bet ir dėl to, kad išvengiama susijusių išlaidų, įskaitant įdarbinimo išlaidas, mokesčius, darbo vietų priežiūrą ir kt.
  • Galima rinktis iš daugybės profesionalų.

Trūkumai: 

  • Prasta kokybė. Laisvai samdomi darbuotojai gali dirbti neįrodydami savo įgūdžių ir dažnai vienu metu dirba prie kelių projektų. Jie retai prisiima kokią nors teisinę ar finansinę atsakomybę už savo darbą, todėl darbo kokybė dažniausiai yra prasta.
  • Didelė rizika - kadangi nėra galimybės kontroliuoti jų darbo, praleisti terminai yra įprastas dalykas, todėl laisvai samdomo darbuotojo samdymas projektui yra labai rizikingas.
  • Ilgas įdarbinimo procesas - gana sunku rasti atsakingą ir sumanų kūrėją ir tai kartais užtrunka ilgiau, palyginti su tinkamo kandidato paieška vietinėje darbo rinkoje.

 

Dedikuoti specialistai

Privalumai:

  • Greitas įdarbinimas - specialaus kūrėjo samdymas gali užtrukti vos kelias dienas. Nereikia pereiti visų įdarbinimo proceso etapų, nes programinės įrangos kūrėjai jau įvertinti ir patikrinti. 
  • Lankstumas - šio metodo pobūdis leidžia greitai išplėsti komandą su reikiamais specialistais. Vėliau sumažinti mastelį taip pat lengva užduotis.
  • Aukštas kontrolės lygis - dedikuotas specialistas dirba tik jums iš anksto aptartu valandų kiekiu per savaitę. Praktiškai tai yra jūsų visą darbo dieną dirbantis darbuotojas.
  • Garantijos - kai specialistas nevykdo įsipareigojimų ir negali tęsti darbo, tiekėjas suranda pakaitalą arba kompensuoja išlaidas.
  • Vidutinės išlaidos - daugeliu atvejų dedikuoto programuotojo samdymas yra ekonomiškesnis, lyginant su “in-house” programuotoju.
  • Galima rinktis iš daugybės profesionalų - panašiai kaip ir laisvai samdomi kūrėjai, ieškant atsidavusio kūrėjom pasirinkimas nėra ribojamas geografinio regiono. Tai padidina galimybę susirasti tinkamesnį specialistą.

 

Apskritai, dabar yra geriausias laikas programinės įrangos kūrimo užsakomųjų paslaugų teikimui (angl. software development outsourcing).

Nepaisant nenumatytų verslo sutrikimų, programinės įrangos (.NET, Angular.js, React.js, Node.js, Python ir daug daugiau) kūrimas išlieka dažniausiai užsakoma funkcija tarp dešimčių IT sektorių.

Šiuo metu vis didesnė įmonių dalis bent dalį programų kūrimo perkelia dedikuotom programuotojų komandoms. IT organizacijų darbo tempams spartėjant, prognozuojama, kad programinės įrangos užsakomųjų paslaugų teikimas augs dar bent 10 metų.

Daugiau informacijos rasite Aciety.com, email: welcome@aciety.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai (1)