[Žinios trumpai] Putinas neteko ir paskutinio draugo? Macrono ir Xi Jinpingo pokalbis apie Ukrainą buvo vaisingas  ()

Pagaliau ir Kinija pareiškė aiškią poziciją šiame kare. Kinijos prezidentui Xi Jinpingui pareiškus savo nuomonę šiuo klausimu, panašu, kad V. Putinas jau nebeturės svarbių sąjungininkų, tokių, kurie šiame kare laikėsi neutralumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad Kinija prisijungia prie spaudimo Rusijai nutraukti karą Ukrainoje. Apie tai liudija pusantros valandos trukęs Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo pokalbis.

Šią žinią  praneša CNN.

Kas žinoma

Pranešime teigiama, kad Xi Jinpingas, kalbėdamas telefonu su prancūzų politiku Emmanueliu Macronu sutiko su tuo, kad Ukrainoje būtina nedelsiant nutraukti ugnį.

„Dviejų valstybių vadovai dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą gerbti Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą bei sutarė, kad būtina skubiai pasiekti paliaubas“, – sakoma pareiškime.

„Taip pat turi būti remiamos visos pastangos, teikiant humanitarinę pagalbą Ukrainos gyventojams“, – pridūrė ministerija.

Situacija

Kinijos žiniasklaidoje buvo rašoma kad, kiek anksčiau Kyjivas siūlė Kinijai, kaip nuolatinei JT Saugumo Tarybos narei, tapti Ukrainos saugumo garantu.

Publicistas Andrejus Piontkovskis rašė, kad pasibaigus karui Ukrainoje pralaimėjusi Rusija bus priklausoma nuo Kinijos.

 

Pekinui grasinama pasekmėmis, kad teikdamas karinę ar ekonominę aramą Maskvai, jis taip pat susidurs su galingomis sankcijomis, panašiomis į tas, kurias Vakarai taikė Kremliui.

Nepaisant to, rašo „Financial Times“, privačios Kinijos naftos perdirbimo įmonės perka Rusijos naftą su didelėmis nuolaidomis, kurias Rusijos Federacija buvo priversta daryti, Vakarų šalims nutraukus žaliavų pirkimą ir ruošiantis embargo paskelbimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(90)
(1)
(89)

Komentarai ()