[Žinios trumpai] Kur dingo Rusijos ginklai? Putinas parodė, kad bijo  ()

Žmonių ir technikos parade buvo mažiau, nes kariaujama su Ukraina. 331-asis gvardijos oro desantininkų Kostromos pulkas tuo metu dalyvavo kautynėse prie Kyjivo, kuriose žuvo 49 žmonės (oficialiais Rusijos Federacijos duomenimis). Tarp žuvusių desantininkų buvo pulko vadas pulkininkas Sergejus Sucharevas. Parade nedalyvavo ir jūrų pėstininkų bataliono 61-oji brigada, kurios vadas Dmitrijus Sofronovas žuvo prie Charkivo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 [Žinios trumpai] Kur dingo Rusijos ginklai? Putinas parodė, kad bijo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas pažymėjo, kad į karą su Ukraina Rusija įtraukė beveik visą savo kariuomenę, todėl į paradą teko vežtis kariškius iš Maskvos karinių dalinių ir studentus.

„Parade nebuvo karių. Visi kariai Ukrainoje, daugelis jau žuvo. Per Raudonąją aikštę žygiavo kariūnai, karo akademijos studentai ir moterų batalionai“, – „Segodnya“ sakė Ždanovas.

Rusijos Federacijos kariuomenei trūksta įrangos

Ekspertas mano, kad greitu laiku paraduose ne tik, kad nebus kam pasirodyti, nebus ir su kuo kovoti.

„Galima sakyti, kad parade matėme senos sovietinės technikos likučius. Į Ukrainą išsiųsta viskas. Ir dalis rusiškos technikos jau sunaikinta arba likviduota“, – sako ekspertas.

TOS-1A „Solntsepek“

Sunkioji liepsnosvaidžių sistema TOS-1A „Solntsepek“ buvo sukurta 2001 m. Ji tvirtinama ant T-72 tanko pagrindo arba ant sunkvežimio KrAZ važiuoklės. Pagrindinis sistemos uždavinys – remti pėstininkus ir šarvuočius. TOS skirta lengvų šarvuotų transporto priemonių, pastatų, žmonių, esančių atvirose vietose ir įtvirtinimuose, naikinimui.

ZRPK „Pantsir“

„Pantsir“ yra Rusijos savaeigė priešlėktuvinių raketų ir pabūklų sistema (ZRPK). Pagrindinis tikslas yra užtikrinti patikėtų objektų apsaugą įvairiais tikslais nuo bet kokio tipo išpuolių iš oro. Be to, ji gali apsaugoti patikėtą objektą nuo žemės ir paviršiaus užpuolimo grėsmės. Gali naikinti taikinius iki 40 km.

 

Karo ekspertas Jakubas Voinarovskis mano, kad dabar beveik visa Rusijos technika yra Ukrainos teritorijoje.

„Jie neturėjo ką pademonstruoti. Gal jiems išvis nieko rodyti nereikėjo, matant jų nesugebėjimą kautis“, – „Segodnya“ sakė ekspertas.

Ekspertas Olegas Ždanovas pažymėjo, kad skurdus parado pasirodymas yra naudingas Putinui.

 

„Jeigu net jis ir turėtų galimybę pademonstruoti savo armijos didybę, šiandien jam tai neaktualu. Rusijos prezidentas bijo Vakarų, jis suvokia, kad pralaimi karą su Ukraina ir visu pasauliu. Būtent todėl Rusija jau nebegrasina branduoliniais ginklais ir atšaukė oro paradą, kuriame turėjo skristi Pasaulio pabaigos lėktuvai. Putinas jau stengiasi sumažinti įtampą ir pirmiausia sumažinti konfliktą su JAV ir Britanija. Todėl itin iššaukiantis ir galingas karinis paradas šiuo laikotarpiu jam nenaudingas“, – mano Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()