[Žinios trumpai] Paaiškėjo geriausi automobiliai per karą: ukrainiečiai juos perka masiškai, ieško visur, kur tik gali  ()

Nuo karinės padėties pradžios Ukrainoje įvairių automobilių paklausa išaugo beveik 40 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo karo padėties pradžios buvo tikimasi, kad automobilių paklausa sumažės. Šalyje yra sunki ekonominė padėtis, be to, kilo degalų krizė, pabrango benzinas.

Tačiau, anot OLX analitikų, nuo vasario 24 d. paieškų „Auto“ skaičius išaugo 37% – iki maždaug 193 mln. Tad kokio transporto reikia ukrainiečiams?

Tyrimai rodo, kad svarbus transporto priemonių pirkimo greitis. Prašymas „skubiai“ išaugo 5 kartus.

Taip pat ukrainiečiai pradėjo aktyviai ieškoti automobilių užsienyje. Analitikai pastebi, kad, palyginti su 2021 metų kovo mėnesiu, šių metų kovą paieškos užklausų skaičius kategorijoje „Automobiliai iš Lenkijos“ išaugo 13%.

„Įdomu, kad vyrauja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir savanorių poreikius atitinkančios paieškos užklausos: „SUV“, „autobusas“, „minivenas“, „VW Golf 4“. Tokių automobilių pernai kovą iš viso neieškota“, – rašoma pranešime.

Taip pat dabar yra tokia statistika apie Ukrainos automobilių rinką:

  • Raktinio žodžio „Sprinter“ (Mercedes-Benz Sprinter) 2022 metais buvo ieškoma 50% dažniau;
  • „Renault Trafic“ dvigubai dažniau;
  • tuo pačiu metu BMW vis dar yra aukščiausiose pozicijose, tačiau paklausa sumažėjo 45%.

 

Svarbu, kad šiuo metu automobilių rinkoje aktyviausi pirkėjai yra savanoriai, filantropai ir visuomeninės organizacijos. Daugiausia perkami automobiliai kariuomenės ir humanitarinio transporto reikmėms.

Be to, degalinėse trūkstant benzino, smarkiai išaugo elektromobilių pardavimai. Tačiau ne tik degalų stygiaus situacija gali lemti elektromobilių trūkumą.

Jūrų uostai buvo blokuojami nuo pat Rusijos invazijos pradžios. Jie buvo pagrindinis elektromobilių importo kanalas. Sandėliuose Ukrainoje beveik nebeliko atsargų. O importuoti automobilį alternatyviais maršrutais yra labai brangu.

Visa tai lemia tai, kad elektromobilių paklausa gali būti nepatenkinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(8)
(-6)

Komentarai ()