[Žinios trumpai] Zelenskis paskelbė, kaip organizuota „Azovstal“ gynėjų evakuacija - dalyvauja ne tik Rusija  ()

„Azovstal“ nebėra kalėjimas Mariupolio gynėjams, tačiau jie nėra laisvi. Pasiekus tam tikrus politinius susitarimus, „Azovstal“ požemiuose buvę kariai buvo evakuoti į Rusijos valdomą teritoriją. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžia, kad Rusija juos turės išmainyti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-23 [Žinios trumpai] Zelenskis paskelbė, kaip organizuota „Azovstal“ gynėjų evakuacija - dalyvauja ne tik Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug kam užkliūva tai, kad Ukraina „Azovstal“ gynėjų išvykimą Rusijos saugomais autobusais į Rusijos saugomą teritoriją, kur jie tampa karo belaisviais, vadina evakuacija, o ne pasidavimu. Tai - savotiškas pagarbos ženklas, pabrėžiant, kad kariai atliko savo funkcijas ir gali palikti postą. Tai yra, jie nebuvo nugalėti kovoje - jie sulaukė žinių, kad jų išvykimas siekiant išgelbėti gyvybes yra skatinamas valdžios institucijų. Be to, tai buvo pasiekta susitarimais.

„Vaikinai gavo signalą iš kariuomenės, kad jie turi teisę išvykti ir saugoti gyvybes. Karinė vadovybė perdavė tai užblokuotiems „Azovstal“ gynėjams“, teigė Zelenskis.

Nepriklausomai nuo to, kaip pavadinsite šią procedūrą, klausimas vienas - kas toliau?

„Šiandien manau taip - šiandien žvalgybos vykdomas procesas bus baigtas - pasitraukimas ir pasirengimas dialogui, mainams... Parsivešime juos namo. Tai turime daryti su partneriais, kurie prisiėmė atsakomybę“, teigė Zelenskis.

 

Ukrainos prezidentas teigia, kad viskas dabar priklauso nuo Jungtinių Tautų, Raudonojo Kryžiaus ir Rusijos Federacijos - evakuacija greičiausiai įtraukė visas šias šalis.

Rusija anksčiau leido suprasti, kad „Azovstal“ gynėjai gali būti išmainyti į rusų karo belaisvius ar netgi prorusišką politiką Viktorą Medvečuką. Bet sąlygų gali būti ir daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()