[Žinios trumpai] Bloomberg: Rusijos „Aeroflotui“ teks pradėti ardyti savo lėktuvus  ()

Po trijų mėnesių teks užsiimti aviaciniu kanibalizmu. Nukentės net vietinės gamybos lėktuvai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-24 [Žinios trumpai] Bloomberg: Rusijos „Aeroflotui“ teks pradėti ardyti savo lėktuvus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl sankcijų, aviakompanija „Aeroflot“ netrukus susidurs su atsarginių dalių savo lėktuvams trūkumu, rašo Bloomberg.

Aviacijos duomenų specialistų IBA vertinimu, didžioji dauguma iš daugiau nei 350 kompanijos lėktuvų — Airbus arba Boeing modeliai ir „Aeroflotas“ susidurs su atslenkančiu atsarginių detalių deficitu. Atsargų dar užteks trims mėnesiams, paskui kompanijai teks pradėti ardyti lėktuvus atsarginėms dalims.

Boeing ir Airbus produkcijos pakeisti rusiškais lėktuvais bent jau artimiausiu metu nepavyks.

Bloomberg dar pažymi, kad dėl sankcijų tarptautinius apdovanojimus pelniusi didelė aviakompanija, kurios lėktuvų parkas vienas iš naujausių pasaulyje, turėjo staigiai sumažinti užsienio maršrutų tinklą. Karo Ukrainoje pradžioje „Aeroflotas“ skraidė į 56 šalis, o gegužės vidurje skraido vos į 13, rašo Bloomberg. Smarkiai sumažėjo aviakompanijos keleivių srautas.

Po vasario 24-osios d. agresijos prieš Ukrainą, RF pradėtos taikti griežtos sankcijos, paveikusios ir aviaciją. Balandį JAV valdžia uždarė eksportą RF aviakompanijoms. Šios neteko teisės dalyvauti JAV pagamintų komponentų eksporto ir reeksporto sandoriuose. Europos Sąjungos Skrydžių saugumo komitetas įtraukė „Aeroflotą“ ir daug kitų rusiškų aviakompanijų į vežėjų, kuriems skrydžiai ES ribose uždrausti ar apriboti.

 

Problemos kilo ir vietinės gamybos lėktuvams. Balandį paaiškėjo, kad Rusijos aviakompanijos, eksploatuojančios vietinės gamybos Sukhoi Superjet 100, negali remontuoti ir palaikyti tinkamą bendros rusų-prancūzų gamybos variklius SaM146 būklę.

(21)
(1)
(20)

Komentarai ()