[Žinios trumpai] Ukraina teigia, kad rusai Donbasą puola kaip filmuose apie Antrąjį pasaulinį karą  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba teigia, kad karas Donbase yra toks baisus, kokį jį ir galite įsivaizduoti. Jam jis primena filmuose apie Antrąjį pasaulinį karą matytus vaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai kurie kaimai ir miesteliai jau nebeegzistuoja. Viskas ten niokojama“, teigia Kuleba. Jis pabrėžia, kad Rusija Donbase vis dar turi daugiau ginklų. Apie tai jis kalbėjo konferencijoje Davose.

„Kalbėjome ir apie sankcijas. Mums tikrai nepatinka, kad šešios sankcijų sistemos kabo ore dėl Europos Sąjungoje veikiančios faktinės veto sistemos“, teigia Ukrainos užsienio reikalų ministras. Jis pabrėžė, kad Europa susidurs su karu, jei Rusija išliks tokia, kokia yra dabar.

„Rusijos pasitikėjimo klausimas yra didelė problema. Su tuo susiję daug saugumo problemų, bet mes esame pasiruošę svarstyti įvairius pasiūlymus, nes nenorime būti nė kiek atsakingi už pasaulinę maisto krizę. Klausimas išlieka - ar galime pasitikėti Rusija“, klausia Kuleba.

Maisto krizė yra siaubingas ir ryškus Rusijos karo prieš Ukrainą rezultatas. Rusija anksčiau pareiškė, kad galėtų sudaryti saugius koridorius maisto eksportui iš Ukrainos, bet tik mainais į lengvinamas sankcijas. Tie saugūs koridoriai būtų kuriami vandenyse, kurie buvo saugūs, kol Rusija nepradėjo savo karo. Kuleba teigia, kad reikėtų išminuoti uostus. Be to, neaišku, ar Rusija laikytųsi bet kokių susitarimų, kurie leistų eksportuoti grūdus.

 

Paklaustas ar karas gali būti užbaigtas diplomatinėmis priemonėmis, Kuleba teigė, kad visi karai baigiasi diplomatija, bet Rusijos tikslai kelia klausimus, nes rusai siaubia ir naikina Donbasą, o Mariupolyje jau dalinami rusiški pasai. Visa tai gesina bet kokias derybų viltis - kaip Rusija leisis į derybas su Ukraina, jei dalį jos teritorijos mato kaip savo?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()