[Žinios trumpai] Kyjivą saugojo ir muziejiniai eksponatai - nereikėjo daug pastangų, kad jiems būtų sugrąžintas kovinis parengtumas  ()

Nacionalinis Ukrainos Antrojo pasaulinio karo muziejus teigia, kad kai kurie jo eksponatai buvo pasiskolinti Kyjivo gynybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nusprendė užpulti Ukrainą, nors neturi nei modernio ginkluotės, nei parengtų karių. Jei turėtų, iš saugyklų neimtų senų T-62 bei T-80 tankų, o šauktinių motinos neturėtų dėl ko verkti.

Tuo tarpu Ukraina nepasirinko būti užpulta. Niekam ne paslaptis, kad Ukrainai reikia Vakarų tiekiamos ginkluotės. Kai link Kyjivo artėjo rusų kolonos, ukrainiečiai gamino Molotovo kokteilius, iš rūsių traukė senus ginklus ir iš muziejų tempė techniką, kuriai dar galima priminti parako kvapą.

Vienas iš tokių eksponatų - BMD-1. Tai - 1968–1987 metais gamintas šarvuotis, skirtas oro desantui. Rusija, beje, dar turi tokių naudojamų mašinų. Nors muziejus yra skirtas Ukrainai Antrajame pasauliniame kare, jo ekspozicijoje buvo ir BMP-2 bei T-64. Tai - sena ginkluotė, bet neprireikė daug pastangų, kad jai būtų sugrąžintas kovinis parengtumas.

 

Tai nebuvo desperacija - tai buvo pasiryžimas gintis. Tačiau dabar Ukrainos Nacionalinis muziejus pildosi naujais eksponatais - sunaikintos rusų karinės technikos fragmentais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()