[Žinios trumpai] Driskių armija – paaiškėjo, ką prokremliški rusai siunčia savo kareiviams į frontą: yra ir egzotikos  (2)

„New York Times“ paskelbė straipsnį apie tai, kaip Rusija renka pagalbą Rusijos kariams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktyvistai (daugiausia moterys) fronto reikmėms perka maistą, medicinos reikmenis, naktinio matymo prietaisus, dronus. Leidinio teigimu, tai vienu metu gali būti laikomas tiek dalies Rusijos gyventojų paramos karui, tiek nepakankamo Rusijos kariuomenės pasirengimo kariauti požymiu.

Viena iš leidinio herojų yra nekilnojamojo turto agentė iš Nižnij Novgorodo Natalija Abijeva, kurios vyras dalyvauja kare.

Tuo metu, kai buvo paskelbtas tekstas, 37 metų moteris važiavo mikroautobusu prie sienos su Ukraina, kad čia pristatytų „svogūnus, bulves, racijas, žiūronus, pirmosios pagalbos priemones ir net nešiojamąjį odontologijos skyrių“.

Iš lauko ligoninės chirurgo sužinojusi, kad trūksta embolektomijos kateterių (išvalyti užsikimšusias arterijas), Abijeva, padedama savanorio iš Sankt Peterburgo, „nedelsiant“ suorganizavo dešimties kateterių pristatymą.

Abijevos teigimu, ji nori parodyti paramą Rusijos kariams aplinkoje, kurioje ukrainiečius palaiko „visas pasaulis“. Nuo karo pradžios Rusijos karių reikmėms ji surinko daugiau nei 60 tūkstančių dolerių, rašoma leidinyje.

47 metų Tatjana Plotnikova iš Novokuibyševsko mažiausiai du kartus keliavo prie sienos su Ukraina ir, jos pačios žodžiais, iš viso ten nuvežė tris tonas pagalbos. Straipsnyje minimos Plotnikovos pristatytos medicinos prekės: tvarsčiai, vaistai nuo skausmo, antibiotikai, ramentai ir vežimėliai.

 

Lėšas renka ir populiarūs tinklaraštininkai, rašantys apie karą ir jį remiantys. „The New York Times“ cituoja įrašą , kuriame teigiama:

„Vaikinai paragino rinkti lėšas termovizoriams ir dronams Rusijos Federacijos, LLR ir DLR kariuomenėms įsigyti. Kadangi visi Vakarai aprūpina Ukrainos pusę, mūsų vaikinai miršta, nes trūksta būtent šių įrenginių. Rusijos kariams perkami tokie įrenginiai kaip „Nikon Prostaff 1000“ lazerinis nuotolio ieškiklis ar Kinijos kompanijos DJI dronai“, rašoma straipsnyje.

 

Kartu straipsnyje pateikiami ir ne tokių aukštųjų technologijų paketų pavyzdžiai – pavyzdžiui, grupė savanorių iš Belgorodo kariams pradėjo gaminti naminį purškiklį nuo erkių, kad apsaugotų juos nuo boreliozės (Laimo liga).

Kaip rašo „The New York Times“, dauguma grupių, renkančių aukas Rusijoje padėti frontui, matyt, nesiderina su šalies valdžia ir remiasi asmeniniais kontaktais su įvairiais daliniais ir karo ligoninėmis, kurios joms pateikia sąrašus būtinų daiktų.

Savanoriai taip pat retai minimi per televiziją, nes tai sukeltų abejonių, kad Rusijos valdžia visiškai kontroliuoja situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(19)
(5)

Komentarai (2)