[Žinios trumpai] Rimtas signalas iš Bideno – raketų nebus? Skelbiamas keistas pranešimas  ()

Jungtinės Valstijos nesiųs Ukrainai raketų sistemų, galinčių pasiekti Rusiją, pirmadienį pareiškė prezidentas Joe Bidenas, Ukrainai siekiant gauti ilgesnio nuotolio ginklų sistemas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] Rimtas signalas iš Bideno – raketų nebus? Skelbiamas keistas pranešimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pareigūnai prašė sąjungininkų didesnio nuotolio sistemų, įskaitant „Multiple Launch Rocket System“ arba MLRS, kurios galėtų paleisti raketas už šimtų kilometrų.

Praėjusią savaitę keliuose pranešimuose buvo išsamiai aprašyta, kad JAV ruošiasi patvirtinti MLRS raketų paleidimo įrenginių, kurių maksimalus nuotolis yra didesnis nei 300 km, perdavimą Ukrainai.

„Mes nesiųsime į Ukrainą raketų sistemų, kurios gali smogti Rusijai“, – sakė Bidenas žurnalistams, grįžęs į Baltuosius rūmus po savaitgalio Delavere.

Bidenas neatmetė galimybės pateikti kokią nors konkrečią ginklų sistemą, tačiau atrodė, kad iškėlė sąlygas, kaip jie galėtų būti naudojami. Bidenas ir jo komanda kuria naują karinės įrangos paketą ir tikimasi, kad jis bus paskelbtas artimiausiomis dienomis.

Ukrainos vyriausybė paragino Vakarus aprūpinti jai daugiau ilgesnio nuotolio ginklų, kad būtų pakeista jau ketvirtą mėnesį vykstančio karo banga.

Bidenas nori padėti Ukrainai apsiginti, bet nepritarė ginklų tiekimui, kuriuos Ukraina galėtų panaudoti puldama Rusiją.

CNN ir „The Washington Post“ penktadienį pranešė, kad Bideno administracija linkusi siųsti MLRS ir kitą sistemą, didelio mobilumo artilerijos raketų sistemą, žinomą kaip HIMARS, kaip būsimo karinės pagalbos paketo dalį.

 

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas ir buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pirmadienį „Telegram“ parašė teigdamas, kad Bidenas padarė tokį pareiškimą dėl ilgo nuotolio ginklų, nes žinojo, kad Rusija pradės atsakomąją ataką prieš JAV. Išvertus į paprastą kalbą - JAV išsigando Rusijos atsako.

Tad šiuo metu Ukraina negaus MLRS. Tačiau per šiuos karo mėnesius jau ne kartą matėme, kaip Vakarų pozicija vienų ar kitų ginklų klausimu pasikeičia. Galbūt taip nutiks ir su MLRS. Deja, ir vėl ukrainiečių mirčių ir sunaikintų miestų sąskaita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(27)
(-19)

Komentarai ()