[Žinios trumpai] Prasidėjo Trečiasis pasaulinis karas: istorikas perspėja, kad V. Putinui karas su Ukraina – tik pradžia  ()

Karas su Rusija Ukrainoje greitai baigsis, jei prie jo prisijungs NATO, mano istorikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą diena buvo Trečiojo pasaulinio karo pradžia, o konfrontacija gali baigtis po dviejų savaičių jei prisijungtų NATO.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui karas Ukrainoje yra tik pradžia, nes jis nori patekti į Uždniestrės teritoriją ir pradėti tokias pačias karines operacijas Moldovoje, interviu sakė rusų kilmės amerikiečių istorikas, istorijos mokslų daktaras Jurijus Felštinskis, teigia internetinio leidinio „Gordon“ vyriausioji redaktorė Alesia Batsman.

„Visi tikisi, kad šis konfliktas neperžengs Ukrainos ribų ir nevirs Trečiuoju pasauliniu karu. Manau, kad tai neįmanoma. Tikiu, kad Trečiasis pasaulinis karas prasidėjo vasario 24 d. Ta vasario 24 diena yra tokia pati kaip ir 1939 m. rugsėjo 1 d., (Antrojo pasaulinio karo pradžia – Red.)“, – kalbėjo ekspertas.

Jo nuomone, suprasti, jog Trečiasis pasaulinis karas jau prasidėjo, ypač turėtų NATO.

„Man atrodo, kad tai suvokti yra absoliučiai neišvengiama, nes V. Putinas nepalieka jiems kito pasirinkimo. Nes Ukraina jam tik pradžia. Nes jis bando vykti į Uždniestrę ir įžiebti panašų karą Moldovoje. Nes jis jau užgrobė Baltarusiją, jau išvedė ją iš laisvos nuo branduolinės įrangos statuso šalies“, – pažymėjo pašnekovas.

J. Felštinskis mano, kad karas su Rusija gali greitai baigtis, jei Aljansas į jį įsijungs visa jėga.

 

„Jei NATO įstos į šį karą Ukrainos teritorijoje, nelaukdamas termobranduolinės karo versijos, jis baigsis per dvi savaites. Tačiau tam būtina, kad NATO į šį karą įsitrauktų visa jėga, nuo šios dienos... galima suskaičiuoti dvi savaites“, – prognozavo mokslų daktaras.

Vasario 24-ąją Rusijos Federacija anksti ryte įsiveržė į Ukrainos teritoriją. Rusijos kariai iš pradžių bombardavo karinius įrenginius, o paskui atakavo civilių namus. JT duomenimis, dėl agresoriaus veiksmų šalyje jau užfiksuota daugiau nei 3380 žmonių žūtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(9)
(18)

Komentarai ()