[Žinios trumpai] Ukrainos ambasadorė JAV paskelbė, kas vyksta su ginklų tiekimu - tai pirmasis ir vienintelis toks atvejis pasaulyje  ()

Kadangi Rusijos karo prieš Ukrainą pabaigos dar nematyti, kyla nerimas, kad Vakarai tiesiog pavargs siųsti ginklus. Visuomenės spaudimas nuslūgs, politikai ims žiūrėti savų interesų, žinios iš Ukrainos nebekels visiškai jokių emocijų. Tačiau Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova teigia, kad egzistuoja politinis sprendimas remti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Markarovos teigimu, nereikia baimintis, kad karinė parama Ukrainai sustos. „Jungtinės Valstijos jau  pristatė siuntas - dalį 3,8 milijardų dolerių karinės paramos. Po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė naują 40 milijardų dolerių vertės pagalbos paketą, atidarėme tris naujas programas, kurios jau veikia. Tarp jų - 23,75 milijardai specialiai karinei paramai“, teigia Ukrainos ambasadorė JAV.

Markarova teigia, kad negali pasakyti, kokius ginklus JAV ketina siųsti, bet gali papasakoti, ko prašoma. „Mes aiškiai išsakėme, kad mums reikia daugiau artilerijos sistemų, salvinių raketinių sistemų, dronų ir viso kito. Ne tik tam, kad sustabdytume priešą, bet tam, kad greičiau išlaisvintume savo teritorijas“, teigia ambasadorė.

 

Markarova teigia, kad reikia labai daug darbo, bet ginklų siuntos į Ukrainą nesustos, o ir pati Ukraina prisitaiko. „Manau, kad pasaulyje nėra kito tokio pavyzdžio, kad karo metu šalis pereitų prie NATO standartų. Ne tik gautų ginklus ir išmoktų jais naudotis karo metu, bet dar ir pritaikytų juos labai efektyviai. Dirbama toliau - bus naujos įrangos“, teigia Markarova.

(114)
(0)
(114)

Komentarai ()