Pristatytas rusiškas „Hummer“ analogas  (14)

Prancūzijoje vykusioje karinės technikos parodoje didelio lankytojų dėmesio sulaukė rusiškas šarvuotas visureigis ГАЗ-233036 „Тигр“ („Tigras“), kuris nors ir skirtas policijos reikmės, bet labai panašus į garsųjį amerikiečių karinį visureigį „Hummer“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parodoje dalyvavusių specialistų vertinimu, visureigis „Tigras“ yra vienas iš geriausių pastarųjų metų Rusijos karinės pramonės gaminių. Tiesa, visureigis СПМ-2Э ГАЗ-233036 „Тигр“ oficialiai skirtas policijos reikmėms, tačiau juo nemažai domėjosi ir kariškiai. Juos ypač domino techninės charakteristikos – masė, greitis, šarvų kokybė, specialios ir elektroninės įrangos komplektai ir galiausiai kaina.

Išsamių techninių duomenų neaptikome, tačiau pagrindinės visureigio charakteristikos yra tokios – naudojamas dyzelinis variklis su turbina, išvystantis 170-235 arklio jėgas ir leidžiantis automobiliui gerame kelyje įsibėgėti iki 140 km/h greičio. Visureigio gamintojai (Военно-промышленная компания) akcentuoja naujausią automobilyje įrengtą elektroninę įrangą, kuri visa gaminta Rusijoje (ar komponentai irgi yra rusiški, ar importiniai, nekomentuojama).

Šiais metais gamintojai planuoja pagaminti 500 tokių visureigių, kurie jau yra užsakyti tiek pačios Rusijos, tiek ir kitų valstybių. Per ateinančius 3 metus numatyta dar 600 vienetų visureigių parduoti Kinijai, su kuria jau sudaryta pirkimo sutartis.

Tikrosios automobilio galimybės ir patikimumas paaiškės realiose karinėse situacijose. Šie „bandymai“ gali neužtrukti, jei panašių visureigių nusipirks aktyvius karinius veiksmus vedančios valstybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)