Atsivėrė kelias „Google Street View“ technologijai  (5)

„Google Street View“ technologija, leidžianti žemėlapių ieškantiems internautams pamatyti ir tikrą vienos ar kitos vietos bei gatvės vaizdą nuotraukoje, labai nežymiai pažeidžia asmens privatumą, todėl neturėtų būti draudžiama, nusprendė Jungtinės Karalystės informacijos komisaras, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši technologija sulaukė daugelio skundų iš nuotraukose atsidūrusių asmenų dėl to, kad „Google“ pažeidžia jų teisę į privatumą. Vienas Anglijos kaimelis netgi užblokavo kelią, kad automobilis, fotografuojantis vietoves, negalėtų į jį įvažiuoti. Kaimelio gyventojai kaltino „Google“, kad ši pažeidžia jų privatumą ir sudaro palankias sąlygas nusikaltėliams.

Jau prieš kurį laiką asmenys, atsidūrę nuotraukose, išsireikalavo, kad jų veidai būtų išblukinti. Tiesa, technologija automatiškai blukina veidus, tačiau tai aplenkė kai kuriuos nuotraukose įamžintus asmenis.

Jungtinėje Karalystėje nuo to laiko, kai buvo paleista technologija, užregistruota arti šimto skundų, todėl „Google“, laikydamasi pažado, šalino nuotraukas gyventojų prašymu. JAV ši technologija veikia nuo 2007-ųjų.

„Google“ atstovai Didžiojoje Britanijoje džiaugėsi tokiu komisaro sprendimu ir tikino, jog nėra jokio įstatymo, draudžiančio fotografuoti viešoje vietoje, kol fotografas nepriekabiauja prie praeivių. „Google“ patikino, kad ir toliau pašalins dėl tam tikrų priežasčių netinkamas nuotraukas, jei bus prašoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: