Kodėl tiek daug ekologiškų automobilių yra trijų ratų?  (10)

Tikriausiai pastebėjote, kad naujieji ekologiški automobiliai dažniausiai yra trijų ratų. Pastaruoju metu trijų ratų modelis vis dažniau naudojamas įvairioms transporto priemonėms, tiek automobiliams, tiek motociklams, rašo „autobloggreen“ ir bando atsakyti į klausimą: kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trijų ratų automobilio modelis gimė jau labai seniai, iš tiesų pats pirmasis automobilis kaip tik ir turėjo tris ratus. 1885 metais Karlas Benzas pristatė triratį automobilį, pavadinimu „Patent Motorwagon“. Nors jo kitas modelis buvo jau keturių ratų ir išpopuliarėjo kaip pasaulinis standartas, trijų ratų automobiliai nuo tada iki dabar vis dar yra gaminami.

Yra du skirtingi triračių automobilių modeliai. Vienas kai priekyje yra vienas ratas, o gale – du, jis vadinamas „delta“. Tris ratus gamintojai pasirenka, nes tai pigiau. Tokie automobiliai yra manevringi, tačiau stabilūs ir saugūs. Viena populiariausių triračių „deltos“ transporto priemonių pasaulyje, tikriausiai yra tuk-tukai, kurių vairuotojams minėtos savybės yra itin vertingos.

Kitas modelis, vadinamas „buožgalviu“, kai du ratai yra priekyje, o gale tik vienas. Šis „buožgalvio“ modelis yra daugiausiai naudojamas naujuose ekologiškuose automobiliuose, dėl to, kad toks triratis automobilis yra dar stabilesnis nei „delta“, o be to jo pasipriešinimas vėjui yra mažesnis, todėl jam reikia mažiau kuro judėti.

Viena didžiausių priežasčių gamintojams pasirinkti triračius modelius, nes juos paprasčiau pagaminti. Be to jie neturi pereiti tokio sudėtingo saugumo patikrinimo, kokį turi pereiti keturratės transporto priemonės. Nereikia pamiršti ir kainos. Triračiai automobiliai iš tiesų kainuoja mažiau, todėl ateityje jų gatvėse tik daugės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)