„Windows 8“ ir „Windows 7“ spartos palyginamieji grafikai (Video)  (8)

Kuo arčiau operacinės sistemos „Windows 8“ debiuto data, tuo aktyviau „Microsoft“ pristato visuomenei naujus savo operacinės sistemos efektyvumo įrodymus. Šį kartą kompanija parodė keletą grafikų, vaizdžiai rodančių „Windows 8“ pranašumą prieš „Windows 7“. Tiesa, žurnalistams vis dar nebuvo leista patiems įsitikinti tokiu pranašumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis pateiktais duomenimis, „Windows 8“ žymiai efektyviau išnaudoja grafikos posistemės galimybes, kurios padeda daug greičiau apdoroti animacinius efektus bei kitus vartotojo sąsajos elementus. Nauja „Microsoft“ operacinė sistema aktyviai naudoja išplėstinius „DirectX 11.1" komandų rinkinius, kurie anksčiau būdavo naudojami išimtinai tik 3D žaidimuose.

Kita sritis, kur „Windows 8“ pasižymi spartesniu veikimu už savo pirmtaką – darbas su elektroninėmis lentelėmis, grafikais ir diagramomis. Be to, keletą kartų sparčiau vyksta vartotojo sąsajos elementų, taip pat tokių grafinių failų, kaip JPEG, GIF ir PNG, atvaizdavimas.

Taip pat kompanija pažymi, jog buvo praplėstas grafinių adapterių spektras, kurie sugebės paspartinti įvairių „Windows 8“ funkcijų veiklą. Didžiulis darbas buvo atliktas ne tik galingų naujos kartos vaizdo plokščių, galinčių suvartoti iki 1000 W, atžvilgiu, tačiau ir kalbant apie paprastus GPU su ribotomis galimybėmis ir energijos suvartojimo lygiu iki 1 W (čia puikiu pavyzdžiu turėtų tapti ARM grafika).

Nežiūrint į įspūdingus grafikus, demonstracijoje dalyvavusiems žurnalistams nebuvo leista savarankiškai išbandyti naujos sistemos, įdiegtos į planšetinį kompiuterį „Surface“, spartos galimybes, o tai, savaime suprantama, sukėlė tam tikrų spekuliacijų. Antra vertus, portalo WinUnleaked autoriai pažymi, jog Windows 8 Release Preview rinkinys 8518 praktiškai visose srityse yra geriau už Windows ir pasižymi tiek didele veikimo sparta, tiek ir „neįtikėtinu stabilumu". Aišku, antrasis tvirtinimas atrodo kiek perdėtas, prisiminus patyrimą su Windows 8 Release Preview versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: