„Microsoft“ paskelbė „Windows 7“ kainas  (22)

Bendrovė „Microsoft“ paskelbė savo būsimosios operacinės sistemos „Windows 7“ mažmenines kainas ir pranešė nuo šios dienos pradedanti taikyti 50 proc. nuolaidą išankstiniams užsakymams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacinės sistemos „Windows 7 Home Premium“ versija kainuos 199 JAV dolerius, o kompiuterių, kuriuose įdiegta „Windows Vista“ ar „Windows XP“ OS, atnaujinimas į „Windows 7 Home Premium“ – 119 dolerių, remdamasis „Microsoft“ atstovais skelbia „Information Week“. „Windows 7 Professional“ versija bus brangesnė: perkant atskirai ji kainuos 299 JAV dol., o atnaujinimas iš „Windows Vista“ ar „Windows XP“ – 199 dol. Tuo tarpu už „Windows 7 Ultimate“ reikės pakloti 319 dol., atnaujinant į ją iš „Windows Vista“ ar „Windows XP“ - 219 dol. Tačiau JAV vartotojai nuo šios dienos gali gauti 50 proc. ar dar didesnę nuolaidą, jei „Windows 7“ užsisakys laikotarpiu nuo birželio 26 iki liepos 11 d. Pavyzdžiui, šios nuolaidų programos galiojimo metu užsisakiusieji „Windows 7 Home Premium“ mokės tik 49 dolerius, o pasirinkę „Windows 7 Professional“ – 99 dol. Pasak „Microsoft“ atstovų, šioje nuolaidų programoje dalyvauja visa eilė mažmeninės prekybos bendrovių, įskaitant „Best Buy“ ir „Amazon“. Iš anksto užsisakyti „Windows 7“ galima ir pačios „Microsoft“ internetinėje parduotuvėje. Pranešama, kad Europos šalyse gyvenantiems kompiuterių vartotojams panaši nuolaidų programa bus pasiūlyta liepos 15 dieną. Ji galios iki rugpjūčio 14-osios. Tačiau ES šalių vartotojams „Microsoft“ paruošė siurprizą: pasak „Microsoft“ „Windows“ produktų vadovo Mike‘o Ybarra, dėl Europos Komisijos reikalavimo pateikti Europos rinkai „Windows 7“ be „Internet Explorer“ naršyklės, bendrovė nusprendė pardavinėti europiečiams skirtas šios OS versijas, sąlyginai pavadintas „Windows 7 E editions“, be atnaujinimo iš „Windows XP“ ir „Vista“ galimybės. Gera žinia ta, kad vadinamosioms pilnoms „Windows 7“ versijoms bus taikomos išankstinio užsakymo nuolaidos, nors ir mažesnės, nei JAV. Svetainė „Ars technica“, remdamasis „Microsoft“ atstovų informacija, skelbia, kad Prancūzijos ir Vokietijos vartotojai, iš anksto užsisakę „Windows 7“, už „Windows 7 Home Premium“ versiją mokės 49,99 eurus, o už „Windows 7 Professional“ – 109,99 eurus. Anot „Microsoft“ atstovų, nuolaidos išankstiniams „Windows 7“ užsakymams yra „būdas padėkoti lojaliems „Windows“ vartotojams“. Pasak „Information Week“, „Microsoft“ pasirinkta agresyvi „Windows 7“ kainodara rodo, kad bendrovė labai nerimauja dėl smunkančių „Windows“ pardavimų ir ketina aktyviai keisti situaciją. Paskutiniojo ketvirčio rezultatai atskleidė, kad „Windows“ operacinių sistemų pardavimų apimtys smuko 16 proc. Siekdama dar labiau paskatinti „Windows 7“ pardavimus, „Microsoft“ vakar oficialiai pranešė apie perėjimo nuo „Windows Vista“ prie „Windows 7“ programą. Ja pasinaudoję vartotojai, šiuo metu įsigiję naujus kompiuterius su „Windows Vista“, galės nemokamai arba už nedidelį mokestį pereiti prie „Windows 7“.

Lyginant ankstesnės „Microsoft“ OS „Windows Vista“ ir „Windows 7“ kainas, matyti, kad dviem atvejais „Windows 7“ kainos yra sumažintos. „Windows 7 Home Premium“ atnaujinimas kainuos 7,7 proc. mažiau, nei savo laiku kainavo perėjimas prie šios versijos iš „Windows XP“. Be to, „Windows 7“ atveju „Home Premium Full“ versija bus 16,7 proc. pigesnė, nei tokia pati „Windows Vista“ versija.

„Microsoft“ pranešė pateiksianti „Windows 7“ rinkai spalio 22 dieną. „Windows 7“ lietuvių kalba bus pradėta platinti spalio 31 d.

„Windows 7“ kainodara skatina likti su XP, teigia analitikas

„Microsoft“ nustatytos „Windows 7“ atnaujinimo kainos gali sulėtinti vartotojų perėjimą nuo „Windows XP“ ir „Vista“ prie naujausios OS, teigia rinkos tyrimų bendrovės „NPD Group“ analitikas Stephenas Bakeris.

„Mane labai nuvylė atnaujinimo į „Windows 7“ kainos, - cituoja jį leidinys „Computerworld“. – Tikėjausi, kad „Microsoft“ elgsis agresyviau ir pasistengs išvalyti pasaulį nuo visų „Vista“ problemų“.

Pasak S. Bakerio, 120 dolerių kainuojantis atnaujinimas iš „Windows Vista“ į „Windows 7 Home Premium“ yra per brangus, ypač turint galvoje, kad maždaug už 300 dolerių JAV galima nusipirkti naują kompiuterį.

Jis taip pat kritikavo „Microsoft“ už tai, kad ši nepasiūlė vartotojams patrauklios galimybės iškart atnaujinti į „Windows 7“ visus namuose naudojamus kompiuterius.

S. Bakerio teigimu, 120 dolerių už programinę įrangą „yra per daug“, ir ši kaina gali atbaidyti daug prie „Windows 7“ pereiti ketinusių vartotojų. „„Microsoft“ pati turėtų būti ypač suinteresuota kuo greičiau ištrinti iš vartotojų atminties visus su „Vista“ susijusius prisiminimus. Tai, kad pasirinkta didelė atnaujinimo kaina, apsunkina jų perėjimą prie kur kas geresnės ir patogesnės platformos“, - teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: