Kinijos turgelio stebuklai: tiesiog fantastiškai universalus mažylis už ypač simpatišką kainą - NUC kompiuteris ir TV priedėlis viename (Foto)  (1)

Nešiojamas ar stacionarus kompiuteris per pastarąjį dešimtmetį daugumai tapo įprastu atributu. Vis dėlto išmanieji telefonai bei planšetiniai kompiuteriai, be jokios abejonės, paskatino naujus pokyčius - svarbiausiu prioritetu vis dažniau tampa įrenginio mobilumas, kurio, deja, negali garantuoti stacionarūs kompiuteriai. Būtent šis stacionarių kompiuterių trūkumas privertė bendroves ieškoti naujų idėjų ir vienas iš problemos sprendimo būdų - dar visai neseniai rinkoje pasirodę NUC tipo kompiuteriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors didžiausios pasaulinės bendrovės nuo NUC kompiuterių gamybos pamažu nusigręžia – pirkėjų susidomėjimas nepateisino lūkesčių, tačiau kinai čia vis dar įžvelgia pakankamai potencialo.

Įvairūs vietiniai Kinijos gamintojai itin daug dėmesio skiria TV priedėlių gamybai, tačiau pačioje Kinijoje augant susidomėjimui NUC kompiuteriais, pastarieji vis dažniau ryžtasi šių dviejų skirtingo tipo įrenginių funkcionalumą apjungti viename įrenginyje.

Pavyzdžiui, „CHUWI HiBox“ „ant popieriaus“ yra laikomas NUC kompiuteriu. Vis dėlto jungčių gausa ir realizuotas funkcionalumas šį NUC efektyviai leidžia panaudoti ir kaip pilnavertį TV priedėlį. Visa tai, žinoma, taip pat tampa įmanoma ir todėl, kad „CHUWI HiBox“ yra parduodamas su iš anksto įdiegtomis „Windows 10“ bei „Android 5.1“ operacinėmis sistemomis. Priminsime, kad pirmoji šiuo atveju dominuoja NUC kompiuteriuose. Tuo tarpu antroji yra neatsiejama kiekvieno šiuolaikinio geru funkcionalumu pasižyminčio TV priedėlio sudedamoji dalis.

Šiuo atveju reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad NUC tipo kompiuteris pirkėją maloniai nustebins ne tik savo funkcionalumu bei universalumu, bet ir našumu, nes „CHUWI HiBox“ yra aprūpintas 64 bitų keturių branduolių „Intel Atom X5-Z8350“ centriniu procesoriumi, „Intel HD Graphics - Gen 8“ vaizdo plokšte bei 4 GB operatyviąja RAM atmintine. Be to, šio NUC kompiuterio vidinė eMMC tipo atmintis yra net 64 GB dydžio, tačiau pastarąją bet kada galima praplėsti dar 128 GB panaudojant atminties kortelę.

Potencialus pirkėjas maloniais nustebs sužinojęs, kad „CHUWI HiBox“ yra aprūpintais 2,4 GHz ir 5 GHz WiFi belaidžiu ryšiu, tačiau taip pat turi Bluetooth 4.0 ryšio modulį bei HDMI tipo jungtį. Galiausiai galima paminėti ir tai, kad šis NUC esant poreikiui prie namų tinklo gali būti jungiamas ir naudojant Ethernet tipo jungtį.

Įdomu, kad kinai šį funkcionalumą kiekvienam norinčiam šiuo metu gali pasiūlyti už itin patrauklią 135 € kainą. O jeigu paskubėsite ir „CHUWI HiBox“ nuspręsite įsigyti ilgai nedelsdami, su specialiu Kinijos elektroninės parduotuvės „Gearbest“ nuolaidos kodu GBCWH, šis NUC kainuos dar pigiau. Nuolaidos kodas galioja ribotam produktų kiekiui, tad ilgai delsti nepatartina - vėliau jis tiesiog nebegalios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(6)
(8)

Komentarai (1)