Apžvalgos autorius liko sužavėtas - „šis robotas tiesiog aplaižė kiekvieną grindų kampelį“: garsiausią „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ palygino su naujausiu ir pigesniu „Xiaomi Xiaowa Vacuum“ (Nuolaidų kuponai, Apžvalga, Video)  ()

Be jokios abejonės vienas iš „Xiaomi“ kompanijos kūrinių, kuriuo jie itin didžiuojasi yra „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys. Apie šį įrenginį ir mes rašėme ne vieną apžvalgą, apie jį kalba ir kitų šalių technikos specialistai bei pirkėjai. Ir tos kalbos dažniausiai yra labai geros. Tačiau kas per įrenginys yra „Xiaomi Xiaowa Vacuum“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai irgi robotas dulkių siurblys, kuris ne tik atrodo panašiai į „Xiaomi Mi Robot Vacuum“, bet ir pavadinimas skamba panašiai. O kuo jie dar panašūs? Bent jau kainos atžvilgiu tai jie skiriasi ganėtinai stipriai. Tačiau ne tik panašumų, bet ir skirtumų yra dar daugiau ir visus juos išsiaiškinsime šioje apžvalgoje.

Pirmasis skirtumas tarp šių dviejų robotų yra tas, kad „Mi Robot“ siurbimo galia siekia 1800Pa, o „Xiaowa“ roboto dulkių siurblio siekia 1600Pa. Tiesa, galima pasirinkti ir galingesnę versiją, kurios siurbimo galia sieks 1800Pa, bet atitinkamai didėja ir roboto kaina.

Pardavėjas

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ (1800Pa)

„Xiaomi Xiaowa Vacuum“ (1800Pa)

„Xiaomi Xiaowa Vacuum“ (1600Pa)

Lietuvoje

400€

Nėra

Nėra

Gearbest

240€ 
30% nuolaida

201€
12% nuolaida

269€

Cafago

Nėra

Nėra

185,99€
(Nuolaidos kuponas SP0165, galioja iki 07.31, siuntimas nemokamas, jei bus muitai, juos apmoka Cafago)

Palyginus kainas matyti, kad  „Xiaomi Xiaowa Vacuum“ robotas vidutiniškai kainuoja šiek tiek mažiau nei  „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ (neskaitant išimčių su ypatingai dideliais pardavėjų antkainiais), o pataikius ant nuolaidų,  turėtų būti pats pigiausias gamintojo robotas dulkių siublys. Vadinasi, tai alternatyvus „Xiaomi“ pasiūlymas tiems, kam yra per brangūs  „Xiaomi Mi Robot Vacuum“. Belieka išsiaiškinti, ar pasiūlymas vertas dėmesio. 

Įvertinus skirtumus tarp siurbimo galių ir kainos, sekantis skirtumas yra tarp dulkių surinkimo talpų. „Mi Robot“ roboto talpa yra 420 mililitrų ir sveria 180 gramų, o „Xiaowa“ roboto dulkių surinkimo talpa yra 640 mililitrų ir sveria 200 gramų.

Visiems jau gerai žinoma, kad „Mi Robot“ naudoja lazerinę jutiklių sistemą ir šia savybe gana stipriai išsiskiria iš konkurentų. Šis robotas dulkių siurblys apvažiuoja teritoriją, nusipiešia jos virtualų žemėlapį ir sistemingai ją pradeda valyti.

„Xiaowa“ dulkių siurblys neturi tokios pažangios navigacinės sistemos ir naudoja kaip ir daugelis robotų dulkių siurblių įprastus sensorius, nors šis robotas taip pat valdomas išmaniąja programėle ir galima suplanuoti grindų valymo maršrutą.

Robotų testavimas ir rezultatai

Tad testuodamas abu robotus apžvalgos autorius ant grindų išpylė 103 gramus kukurūzų bei ryžių ir abu robotai startavo nuo įkrovimo stotelių.

„Mi Robot“ robotui apžvalgos autorius nenurodė jokio laiko limito, tiesiog kiek jam prireiks laiko išvalyti 40 kvadratinių metrų kambarį, tiek ir bus. Nes jis pats susiplanuoja ir nusipiešia valymo maršrutą ir baigęs darbą grįžta prie įkrovimo stotelės.

Na, o „Xiaowa“ robotui, kuris neturi galimybės nusipiešti teritorijos žemėlapio ir pagal tai darbuotis, nustatė laiko limitą – 40 minučių.

Pirmasis pradėjo „Xiaowa“ robotas, kuriam darbuotis davė komandą su išmaniajame telefone esančia „MIJIA“ programėle. Buvo nustatytas maksimalus siurbimas.

Kaip matyti iš vaizdo medžiagos, šis robotas po teritoriją važinėja gana padrikai ir jo judėjimo trajektorija tikrai neprimena sistemingo „Mi Robot“ judėjimo. Tačiau, kai „Xiaowa“ robotas privažiuoja kėdę, jis aplink jos kojas retkarčiais apvažiuoja ir susiurbia dulkes, o tai yra gera savybė.

Po 40 minučių darbo apžvalgos autorius sustabdė „Xiaowa“ robotą ir teigia, kad jo darbą vertina 9 balais iš 10. Jis paliko tik truputi ryžių ir kelis kukurūzus šalia kilimėlio, o šiaip visas grindis išvalė gerai. Taip, šis robotas kai kurias vietas pravažiavo du ar net tris kartus, bet iš principo visą virtuvę išvalė gerai.

Surinkus likučius, kurių nesusiurbė „Xiaowa“ robotas matyti, kad tai labai mažas kiekis. Tad 40 minučių jam užteko išvalyti 40 kvadratinių metrų ploto kambarį ir iš pilnos 2600 mAh talpos baterijos dar liko 60 %. Tad panašu, kad per 40 minučių šis robotas galėtų išvalyti iki 100 kvadratinių metrų.

Prieš testuojant „Mi Robot“ grindys vėl buvo tolygiai padengtos 103 gramais kukurūzų ir ryžių mišiniu. Ir čia iškart matyti pirmasis skirtumas nuo „Xiaowa“ roboto. „Mi Robot“ apvažiavo teritorijos perimetrą, nusipiešė jos virtualų žemėlapį ir pradėjo sistemingai valyti teritoriją. Tokios sistemos privalumas yra akivaizdus – robotas nevažinėja per jau išvalytą teritoriją.

Robotas baigęs darbą grižo prie įkrovimo stotelės ir jo darbą apžvalgos autorius įvertino taip pat 9 balais iš 10 galimų. Kodėl toks pats kaip „Xiaowa“ roboto?

Pirmiausiai todėl, kad „Mi Robot“ taip pat šiek tiek paliko kukurūzų bei ryžių ant kilimo. Čia matyti akivaizdus „Xiaowa“ privalumas, kad jis gerokai lengviau užvažiuoja ant kilimo nei „Mi Robot“. Jis greičiau užlipa ant kilimo ir lengviau susiurbia nešvarumus.

„Mi Robot“ yra 800 gramų sunkesnis ir jam sunkiau sekasi užlipti ant kilimo. Tačiau likusias grindis, kaip sako apžvalgos autorius „Mi Robot tiesiog aplaižė, jis kiekvieną kampą apvažiavo ir susiurbė šiukšles.

Tad šiuo aspektu ir pasirodo „Mi Robot“ turimos lazerinės sistemos ir piešiamo teritorijos žemėlapio privalumai, prieš kuriuos „Xiaowa“ robotas negali varžytis. „Mi Robot“ nuvažiuoja į kiekvieną kampą ir teritoriją valo sistemingai, o ne chaotiškai.

.

Tad apibendrinant testų rezultatus tampa gana aišku, kad jei namuose yra kiliminės dangos, įvairių slenksčių, tada „Mi Robot“ robotui tai gali tapti iššūkiu ir jis neperlips šių kliūčių, nors su kliūtimis iki 1,5 cm storio jis susidoros.

Jei kliūtys aukštesnės, tokiu atveju geriau rinktis „Xiaowa“ arba antrosios kartos „Mi Robot“ dulkių siurblį, kuris turi didesnius ratukus ir jam užlipti ant storo kilimo nėra jokių problemų.

„Mi Robot“ 31 kvadratinio metro teritoriją sutvarkė per 36 minutes ir liko 76 % baterijos energijos, kurios talpa yra dvigubai didesnė nei „Xiaowa“ roboto – 5200 mAh. Tad iš principo, valymo rezultatai yra labai panašūs į „Xiaowa“ robotą, tik „Mi Robot“ viską padarė automatiškai.

Abu robotai paliko praktiškai identišką ir minimalų nesusiurbtų kukurūzų bei ryžių mišinio kiekį. Pasvėrus kiek gi jie sugebėjo surinkti atliekų, gauti tokie rezultatai: protingasis „Mi Robot“ siurblys susiurbė 107,7 gramus, tarp kurių buvo ne tik apžvalgos autoriaus išpiltas atliekų mišinys, bet ir dulkės, vilna, plaukai ir kitos atliekos; o „Xiaowa“ siurblys susiurbė 98 gramus atliekų, tarp kurių taip pat buvo dulkių bei kitų atliekų. Bendrai abu robotai pasidarbavo gerai, nors vienas didelis skirtumas tarp šių robotų yra.

„Xiaomi Mi“ robotas, kuris kainuoja šiek tiek brangiau, valo protingai – apvažiuoja kedės kojas, juda palei sienas, įlenda į visas ertmes kur tik gali įtilpti. Tuo tarpu „Xiaowa“ robotas yra tarsi „aklas kačiukas“, kuris po teritorija blaškosi ir dėl naudojamo algoritmo gali per tą pačią teritoriją pravažiuoti tris kartus, o gali ir nei karto nepravažiuoti. Tad lazerinė „Xiaomi Mi“ sistema yra didžiulis privalumas prieš paprastą „Xiaowa“ algoritmą ir dėl to „Xiaomi Mi“ darbavosi gerokai sistemingiau bei surinko daugiau atliekų. 

Visgi daugybė pigių kiniškų robotų neturi lazerinės sistemos ir jie kuo puikiausiai naudojami mažo ir vidutinio ploto patalpose, tad  „Xiaowa“ tikrai suras savo pirkėją, jei tik bus kokurencinga kaina - kaip matosi iš aukščiau pateiktos kainų palyginimo lentelės, kol kas jį apsimoka pirkti užtaikius ant nuolaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()