Skaitytojų projektai. Modulinis šilumos kaupiklis, valdiklis – šilumos procesorius (Foto)  (3)

Tai veikiančios Šiluminės mašinos esminis konstrukcijos elementas. Jų yra įvairaus dydžio. Šiluminėse mašinose šiluminiai kaupikliai – procesoriai yra 200-250 mm skersmens ir 400 mm aukščio, užpildyti druskos tirpalu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su procesoriaus išradimu įvyko svarbi ir ryški kompiuterių evoliucija. Nieko nestebina, kad galime saugoti, pernešti, įvairiai derinti ir greitai panaudoti didžiulius informacijos srautus. Tai tapo įprasta.

Kažkas panašaus vyksta ir naujos kartos be kuro energetikoje.

Naujai išrastas Modulinis šilumos kaupiklis, valdiklis – šilumos procesorius leidžia valdyti, greitinti, lėtinti, įvairiausius šilumos procesus, kaupti ir perduoti šilumą ir šaltį.

Vietoje įprastų didelių vandens talpų pakanka kelių mažų šiluminių talpų.

Moduliniai šilumos kaupikliai gali sukaupti daug pigios šilumos, kuri surenkama iš aplinkos. Kaupikliuose telpa kelis kartus daugiau šilumos nei tektų kaupti šiltu vandeniu.

 

Moduliniai šilumos kaupikliai gali būti jungiami į šiluminius tinklus ir sistemas.

Naudojami atskirai ar kartu jungtyse su įvairiomis sistemomis jie tinka: kaupti ir perduoti šilumą bei šaltį, greitinti ar lėtinti šiluminius procesus, kurti įvairias šilumines mašinas ir energetiniu požiūriu šiltesnius namus. Keisdami talpos dydį, formą, užpildo medžiagas ir jungimo tarpusavyje būdus, turime milžinišką labai skirtingų šiluminių sistemų įvairovę. Pastarąsias kombinuodami ir derindami su jau esamomis ar naujomis energetinėmis sistemomis galime sukurti iš esmės bet kokį mus tenkinantį sprendimą.

Universali šiluminė talpa-kaupiklis tampa savotišku šiluminių įrenginių procesoriumi, leidžiančiu tiksliai ir veiksmingai nukreipti energetinius srautus mums norima kryptimi. Universali šiluminė talpa-kaupiklis tinka naujos kartos šiluminėms mašinoms kurti. Ji yra energetikos be kuro pagrindas. Namai ir pastatai gali būti apšildomi labai mažomis sąnaudomis. Išplėtota šilumos paėmimo ir kaupimo iš aplinkos sistema leidžia kurti energetiškai nepriklausomus namus, t. y. nebereikia deginti jokio kuro, nereikia kaminų, krosnių, židinių. Palaipsniui galime įsirengti gyvus namus, kurie sukuria maksimalų komfortą minimaliomis sąnaudomis.

 

Pastaba: Yra realiai pagamintas, išbandytas ir naudojamas.

Išradėjas Kęstutis Usevičius

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Kęstutis Usevičius
(9)
(0)
(9)

Komentarai (3)