„Iki rugpjūčio 7 d.“ Viskas baigta. Baltijos šalys traukiasi  ()

Pasak ministro, visi parengiamieji darbai beveik baigti.



© aitoff (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/power-line-pylon-electricity-2881462/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-06 „Iki rugpjūčio 7 d.“ Viskas baigta. Baltijos šalys traukiasi  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pasirengimo lygis sinchronizacijai su kontinentinės Europos elektros tinklais yra beveik 100 proc. Dabar svarbiausia – užbaigti reikalingas derinimo procedūras su ENTSO-E (Europos elektros perdavimo sistemos operatorių asociacija) ir susiderinus bendrus veiksmus kartu su Latvija ir Estija informuoti BRELL sutarties šalis apie jos nepratęsimą“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys po šiandien įvykusio Sinchronizacijos komisijos posėdžio.

Premjerės vadovaujamos komisijos posėdyje šiandien aptartas pasirengimas paankstintai Baltijos šalių elektros sistemos sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami šlifuokliai, mini LED projektoriai, SUP irklentės, belaidės pompos, nešiojami PC ir kt. (Video)
2759 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „BlitzWolf BW-V3“ - mini LED vaizdo projektorius

3) „FunWater SUPFW02A“ - pripučia SUP irklentė

4) „TUERBB T-AP71“ - belaidė pompa, 150PSI

5) Mini elektrinis šlifuoklis

6) „Ninkear N14 Pro“ - nešiojamas PC, 16GB RAM, 1TB SSD, WIN 11

Išsamiau

Pasak ministro, visi parengiamieji darbai beveik baigti, ir Baltijos šalių elektros energetikos sistemos yra pasirengusios 2025 m. vasarį atsijungti nuo IPS/UPS sistemos bei atlikti bendrą izoliuoto darbo bandymą. Po jo Baltijos šalių elektros energetikos sistemos pradės veikti sinchroniškai su kontinentinės Europos tinklais, kaip buvo sutarta tarp Baltijos šalių Ministrų Pirmininkų praėjusių metų rugpjūčio mėn.

 

Baltijos šalių perdavimo sistemų operatoriai iki š. m. rugpjūčio 7 d. planuoja išsiųsti pranešimus dėl BRELL sutarties nepratęsimo ir atsijungimo nuo IPS/UPS sistemos 2025 m. vasario mėn.

Komisija taip pat aptarė parengiamuosius darbus dėl Lietuvos-Lenkijos jungties „HarmonyLink“ įgyvendinimo sausumoje. Tęsiamas galimų techninių sprendimų nagrinėjimas, pradėtas pasirengimas teritorijų planavimo procedūrų atlikimui Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()