Po sandėrio su „Microsoft“ kompanija „Nokia“ pelnas krito mažiau nei tikėtasi  (5)

Po galutiniai pasirašyto „Microsoft“ ir „Nokia“ kompanijos sandėrio, suomių telefonų gamintoja pateikė geresnius nei tikėta pirmojo metų ketvirčio rezultatus. Kompanija uždirbo daugiau nei 10,4 milijardus eurų ir tai yra 9 proc. daugiau lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, tačiau net 18 proc. mažiau lyginant su praėjusiu ketvirčiu kuomet dar nebuvo paskelbta apie „Windows Phone“ naudojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat „Nokia“ pranešė pardavusi 13 proc. daugiau išmaniųjų telefonų nei per tą patį laikotarpį pernai – 24,2 milijonus vienetų. Šis rodiklis smuko 14 proc. lyginant su praeitu ketvirčiu, o vidutinė parduodamų išmaniųjų telefonų kaina pasiekė 65 eurus ir pakilo nuo pernai pirmajame ketvirtyje buvusios 63 eurų už prietaisą sumos.

Lyginant šį ketvirtį su praėjusiu ketvirčiu pagal pardavimus tam tikrose teritorijose, vertėtų atkreipti dėmesį į 30 proc. smukusius „Nokia“ pardavimus Europoje. Čia šie modeliai patys populiariausi. Be to, Šiaurės Amerikoje – rinkoje į kurią noriai žiūri „Nokia“ – „Symbian“ išmaniųjų telefonų pardavimai smuko net 54 proc., Azijos regione 13 proc., Pietų Amerikoje – 14 proc. Tik Kinija tapo vieninteliu regionu kuriame buvo parduota 9 proc. daugiau telefonų vienetų.

Be to, „Nokia“ pridūrė, jog praėjusį ketvirtį viso buvo parduota 374 milijonai telefonų, tai leido jiems užimti 29 proc. mobiliųjų telefonų rinkos. 92,3 milijonai parduotų prietaisų buvo išmanieji telefonai – tai maždaug 26 procentai šių prietaisų rinkos. Palyginti su pernai tuo pačiu metu, „Nokia“ išmaniųjų telefonu rinkos dalis smuko 15 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)