Poros bendravimą telefonu dažniausiai inicijuoja moteris  (0)

Mobiliųjų telefonų duomenų tyrimas parodė, kad moterys dažniau nei bet kuris kitas asmuo skambina savo sutuoktiniams, skelbia BBC. Tai pasikeičia tik tada, kai moterų dukros suauga tiek, jog pačios susilaukia vaikų – būtent anūkai tada tampa svarbiausiais žmonėmis moterų pasaulyje, o sutuoktinis pasitraukia į antrą planą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas paskelbtas žurnale „Scientific Reports“. Remiantis tyrimo išvadomis, vyrai savo žmonoms daugiausiai skambina pirmuosius septynerius santykių metus. Po to jie dėmesį nukreipia į draugus. Šios išvados buvo padarytos atlikus 3 mln. žmonių mobiliųjų telefonų žinučių analizę. Šiam tikslui tyrėjai pasinaudojo mobiliųjų operatorių suteiktomis prieigomis prie mobiliųjų telefonų duomenų bazės. Čia jie galėjo gauti informaciją apie skambinančiojo amžių ir lytį.

Pasak tyrimo autoriaus prof. Robino Dunbaro iš Oksfordo universiteto Didžiojoje Britanijoje, tyrimas atskleidė, kad poros artimumas moterims yra gerokai svarbesnis nei vyrams. „Tai pirmas svarus įrodymas, kad romantiškus santykius kuria moterys“, – sakė profesorius.

Tačiau tyrimas parodė, kad moterys pradeda daugiau dėmesio skirti savo geriausiai draugei sulaukusios 30-ies, o 45-erių moteriai „naujuoju geriausiu draugu“ tampa jaunesnės kartos atstovas – jų vaikai ir anūkai, teigė prof. R. Danbaras. Mokslininkas taip pat linkęs teigti, jog tyrimo rezultatai rodo žmonių visuomenės judėjimą atgal prie matriarchalinės struktūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)