„Qualcomm“ bando laimę – jei pavyks, iš „Huawei“ sankcijų papildomai uždirbs net 8 milijardus dolerių per metus  ()

„Huawei“ jau netrukus neteks pagrindinio lustų tiekėjo TSMC. Kompanija žvalgosi į „MediaTek“, tačiau jausdama konkurencinį spaudimą į žaidimą nori įsitraukti ir „Qualcomm“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal JAV taikomas sankcijas, „Qualcomm“ negali dirbti su „Huawei“. Tačiau, panašu, kad „Qualcomm“ su Kinijos technologijų milžine norėtų dirbti, bet norint bendradarbiauti reikia gauti vieną specialią licenciją, išduotą JAV vyriausybės.

Iš žaidimo pašalinus TSMC, žvalgytasi į „Samsung“ ir Kinijos SMIC bei UNISOC. Su pirmuoju susitarimas nebuvo sudarytas, o abi kinų kompanijos vis dar negali patenkinti „Huawei“ poreikių.

„Qualcomm“ čia mato potencialų pajamų šaltinį: 5G palaikantys lustai yra sritis, kurioje „Huawei“ nori ir toliau išsiskirti, tačiau kelio viduryje stovi JAV vyriausybė, nenorinti leisti „Huawei“ naudoti amerikiečių gaminius. „Qualcomm“ iš partnerystės su „Huawei“ uždirbtų 8 milijardus JAV dolerių.

Visgi „Huawei“ parodė, kad gali išsiversti be JAV, Kinijoje parduodama tiek daug išmaniųjų telefonų, dėl ko tampa pirmuoju išmaniųjų telefonų gamintoju pasaulyje. Ir jeigu „Huawei“ padidins pardavimus Kinijoje, kris trijų pagrindinių „Qualcomm“ klientų – „Xiaomi“, „OPPO“ ir „Vivo“ pardavimai.

Taigi „Qualcomm“ eina teisingu keliu norėdama gauti licenciją gaminti lustus „Huawei“. Jei gamintojui pavyks ją gauti, prognozės, kad „Huawei P50“ bus komplektuojamas su „Snapdragon 875“, pasitvirtins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(8)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: