„Apple“, „Samsung“ ar „Xiaomi“? Skelbia daugiausiai išmaniųjų telefonų Europoje 2021 m. pardavusius gamintojus - vieno rezultatai tragiški (Foto)  ()

Pandemijos ir mikroschemų krizės metu Europos išmaniųjų telefonų rinkai pavyko išaugti 8 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Counterpoint Research“ statistika atskleidžia atsigaunančią išmaniųjų telefonų rinką Europoje, kurioje „Samsung“ išlaikė savo lyderės pozicijas ir užėmė 32 procentus rinkos.

Nors šiam rezultatui pasiekti prireikė daugelio „Galaxy A“, „Galaxy S“ ir „Fold“ serijų telefonų, „iPhone“ pardavimai 2021 m. ketvirtąjį ketvirtį smarkiai išaugo, todėl „Apple“ šiek tiek pirmavo metams pasibaigus.

Išmaniųjų telefonų pardavimai Europoje dar nepasiekia priešpandeminio augimo lygio, tačiau 2021 m. buvo pastebimų pagerėjimo ženklų, nes bendri pardavimai per metus išaugo 8 procentais.

 

Remiantis „Counterpoint Research“ duomenimis, daugiausia už šį augimą buvo atsakingos „Apple“, „Samsung“ ir „Xiaomi“.

„Samsung“, būdama rinkos lyderė, taip pat turėjo mažiausią metinį augimą – 6 proc. Nors pirmaisiais mėnesiais ji greitai aplenkė „Apple“ pagal rinkos dalį, metų viduryje „Samsung“ tiekimo suvaržymai trumpam pakėlė „Xiaomi“ į pirmąją vietą.

Nors „Xiaomi“ lyderystė buvo trumpalaikė, Kinijos originalios įrangos gamintojams ir jos dukterinėms įmonėms pavyko pasiekti įspūdingą 50 procentų augimą per metus.

 

Likę pardavėjai taip pat buvo Kinijos prekių ženklai. Nors „Oppo“, „Realme“ ir „Vivo“ pastebimai padidino savo nedidelę rinkos dalį, „Huawei“ sugebėjo užimti mažiau nei 1 procentą rinkos Europoje, nes vos per vienerius metus iš 4-os pozicijos nukrito į 8-ą.

Tiesą sakant, „Counterpoint Research“ pastebėjo, kad dėl sankcijų nukentėjusios bendrovės pardavimai sumažėjo drastiškai, t. y. 90 procentų, o jos rezultatai dabar priskiriami prie „Kiti“.

Nors „Huawei“ planuoja licencijuoti telefonų dizainą ir taip pat išleido 1 400 JAV dolerių vertės sulankstomą telefoną (be „Google“ paslaugų), dar reikia pamatyti, ar bendrovė gali atgaivinti savo kraujuojantį verslą.

 

Tikimasi, kad šiais metais išmaniųjų telefonų konkurencija Europoje (ir visame pasaulyje) bus arši, nes keli „Android“ flagmanai jau pasirodys jų namų rinkose, pavyzdžiui, „OnePlus 10 Pro“ ir „Xiaomi 12“.

Būsimas „Samsung Galaxy S22“ taip pat yra visai šalia, kurio atskleidimas gali sustiprinti bendrovės pranašumą ateinantiems mėnesiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()