Pirmą kartą Lietuvoje bus išbandytas vandeniliu varomas autobusas  ()

Š. m. rugsėjo 9–15 d. Kauno ir Vilniaus miestų gatvėmis riedės demonstracinis vandeniliu varomas autobusas, o rugsėjo 20 d. sostinėje vyks tarptautinė konferencija, kurioje bus pristatytos Lietuvos vandenilio gairės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-10 Pirmą kartą Lietuvoje bus išbandytas vandeniliu varomas autobusas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kauno ir Vilniaus miestų gatvėmis važinėjantis autobusas rinks kelionės duomenis, suteiks svarbios informacijos vandeniliu varomų transporto priemonių efektyvumo vertinimui viešajame transporte.

Europos Sąjungos finansuojamų Bendros Europos vandenilinių transporto priemonių iniciatyvos (angl. – Joint Initiative for hydrogen Vehicles across Europe) projektų JIVE ir JIVE2 apimtyje rengiama Central and Eastern Europe roadshow kelionė autobusu po vandenilio technologijomis besidominčius Vidurio, Rytų ir Šiaurės Europos šalių miestus.

Lietuvoje, rugsėjo 9–11 dienomis, vandenilinis autobusas atliks parodomuosius važiavimus Kaune, o rugsėjo 12–15 dienomis – Vilniuje. Planuojama, jog 2022 m. lapkritį–2023 m. rugsėjį demonstraciniai važiavimai įvyks 17-oje Centrinės, Rytų ir Šiaurės Europos miestų.

Roadshow misija – stiprinti regioninius pajėgumus, lengviau ir greičiau diegiant kuro elementų technologiją autobusuose, skatinant šio sektoriaus augimą ir plėtrą trumpuoju ir vidutinės trukmės laikotarpiais, taip pat bendrai propaguojant vandenilio technologijas.

Roadshow renginį lydės techninė pagalba ir mokymai, kuriuos teikia demonstracinio vandenilinio autobuso gamintojas „Caetano“ (Portugalija) ir už autobuso užpildymą vandeniliu atsakinga kompanija „Elme Messer“ (Vokietija).

 

„Vandenilinis transportas – viena iš esminių dedamųjų norint ateityje turėti „žalius“ ir klimatui neutralius miestus. Džiaugiuosi, jog JIVE II projekto metu Lietuvoje bus pirmą kartą testuojamas vandenilinis autobusas, kuris atvers galimybes platesnei vandenilio energetikos integracijai Lietuvoje“, – Šarūnas Varnagiris, Lietuvos vandenilio energetikos asociacijos vadovas.

Rugsėjo 20 d., vandenilio autobusui įvykdžius bandomuosius ir demonstracinius važiavimus Kaune ir Vilniuje, kviečiame į konferenciją „HYDROGEN LITHUANIA: ENERGY AND MOBILITY“. Ji vyks 9.00 val. Lietuvos Mokslų Akademijoje. 

Čia bus nagrinėjami klausimai kaip skatinti vandenilio paklausą Vidurio, Rytų ir Šiaurės Europoje. Konferencijos metu savo įžvalgomis apie vandenilio ekonomiką dalinsis įvairios suinteresuotosios šalys, tarp jų: LR Energetikos ministerija, pristatanti Lietuvos vandenilio gaires, svečiai iš ES H2020 projekto JIVE 2 Roadshow, pramonės ir akademijos atstovai.

 

Su konferencijos darbotvarke susipažinti ir užsiregistruoti galite čia.  

Konferencija yra nacionalinių seminarų, vykstančių Latvijoje, Estijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje JIVE 2nd #CEE H2 Bus Roadshow projekto rėmuose, sudėtinė dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()