Pasaulinę elektromobilių dieną paminėjo pagerinę rekordą  ()

Elektromobiliai ir visa, kas su jais susiję, pastaruoju metu gali būti vadinama viena greičiausiai besiplečiančių sričių. Jei dar prieš dešimtmetį didžiausias klausimas renkantis elektrinę transporto priemonė buvo jos nuvažiuojamas atstumas, tai dabar sunkesniu galvosūkiu tampa klausimas kokį elektromobilį rinktis ar kokią įkrovimo stotelę įsirengti. Kadangi ši sritis dar sąlyginai jauna, o inovacijų kiekis ir greitis didelis, pasaulinės elektromobilių dienos proga Vilniuje jau trečią kartą vyko „Charged Up‘23“ renginys, kuriame lankytojai galėjo išvysti ir išbandyti naujausius elektrinius automobilius ir kitą elektrifikuotą transportą bei susipažinti su rinkos naujovėmis, sprendimais bei paramos žaliajai energijai iniciatyvomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-11 Pasaulinę elektromobilių dieną paminėjo pagerinę rekordą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Charged Up‘23“ organizuojančios įmonės „Įkrautas“ vadovas Karolis Kieras pasakojo, kad vis daugiau dėmesio ir lankytojų sulaukiantis renginys yra puikus mūsų rinkos atspindys: „Prieš du metus pirmą kartą viešai paskelbę apie renginį nežinojome ko tikėtis ir kokia bus visuomenės reakcija, tačiau net tuomet sulaukėme didelio srauto. Ką tik įvyko jau trečias toks susibūrimas ir lankytojų bei dalyvių skaičiuos nuosekliai auga. Tai puikiai parodo, kad elektromobilių populiarumas Lietuvoje dar tik įgauna pagreitį. Taip pat pastebime, kad žmonėms, pasirinkusiems elektrinį transportą, rūpi tvarumas platesne prasme – saulės moduliai, išmaniosios įkrovimo stotelės ir kiti sprendimai domina vis daugiau vairuotojų.“

Vienas iš šalia „Litexpo“ parodų rūmų vykusio renginio rėmėjų, draudimo kompanija „Balcia“, surengė daug dalyvių sulaukusį elektrinių paspirtukų slalomą, kurio nugalėtojams dovanojo draudimą metams, skirtą važinėjant paspirtukais ar dviračiais. Taip pat netrūko ir kitų pramogų: elektriniais motociklais prekiaujanti „Two Wheels Empire“ surengė akrobatinį pasirodymą bei suteikė progą lankytojams patiems išbandyti didelio populiarumo Lietuvoje sulaukusius elektrinius motociklus.

Savo gaminius demonstravo ir technologijų kompanijos: „Solitek“ rodė savo gaminamus saulės moduliais, o taip pat ir naują produktą – ličio jonų akumuliatorius. Beje, įmonės produktų vystymo padalinio vadovė Indrė Tursienė konferencijos metu apie šiuos akumuliatorius papasakojo plačiau. Savo produkcijos asortimentą pristatė ir renginio rėmėjai įmonė „LTLAB“, sukaupusi ilgametę patirtį elektroninės įrangos kūrime ir gamyboje, o pastaruosius kelerius metus su vietos ir tarptautiniais verslo partneriais intensyviai vystanti specifines spartaus įkrovimo įrangos technologijas.

 

Daug dėmesio sulaukė vykusi konferencija, kurioje vienas iš pašnekovų buvo jau minėto draudimo ambasadoriumi tapęs du kartus pasaulio rali reido čempionas Rokas Baciuška – atletas pasakojo apie Dakaro ralio siekius elektrifikuotis bei dalinosi artimiausiais savo sportiniais planais. Savo pranešimus taip pat skaitė SEB banko Lietuvoje Lizingo departamento vadovas Simonas Norbutas, OEV.LT kanalo įkūrėjas Tadas Ratkevičius dalinosi patarimais kaip rinktis elektromobilį.

LEA Projektų administravimo skyriaus vadovė Audronė Nikšaitė pristatė paramos įsirengiant įkrovimo stoteles subtilybes, o Agnė Markauskienė, Nacionalinių programų valdymo departamento Klimato kaitos skyriaus vedėja, kalbėjo apie tai, kiek naujų stotelių galime tikėtis ateityje. „Renault“ ir „Dacia“ komunikacijos koordinatorius Baltijos šalyse Mindaugas Plukys pasidalino tuo, kaip į mobilumą ir tvarumą ateityje žiūri automobilių gamintojai bei kokių iniciatyvų imasi jau dabar.

 

Tiesa, bene ryškiausias viso renginio akcentas ir tai, ko net organizatoriai negalėjo numatyti iš anksto – daugiausiai susirinkusių elektromobilių vienoje vietoje rekordo pagerinimas. Pirmojo „Charged Up‘23“ renginio metu į „Litexpo“ aikštelę sugūžėjo 94 vien elektra varomi automobiliai, 2022 metais čia pat atvyko net 226. Šiemet šis skaičius buvo pagerintas dvidešimčia– užfiksuoti 246 vienu metu vienoje vietoje susirinkę elektriniai automobiliai. Organizatoriai su šypsena veide pripažino, kad kiekvienais metais taps vis sunkiau ne tik pagerinti rekordą, bet ir rasti visus talpinančią stovėjimo aikštelę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()