Brangūs degalai? Laplandijos gyventoja rado išeitį: „kiek morkų kilometrui ryja šis modelis?“ (Video)  ()

Viena moteris Laplandijoje, šiauriausiame Suomijos regione, pagarsėjo po to, kai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip ji keliauja elniu pakinkytomis rogėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laplandijos gyventoja Janita Kenttälä, socialiniame tinkle „Tik Tok“ pasidalijusi vaizdo įrašu, sako, kad į prekybos centrą keliauja senoviniu būdu, nes jis yra ekologiškesnis. Be to, Suomijoje degalų kainos itin aukštos.

@janita_inlapland Just on my way to supermarket ❤️ #ecofriendly #reindeer #fourwheeler #fastandfurious ♬ I just came to say AY YO by Boxout - Boxout

 

„Benzino kaina siekia 2 eurus už litrą, o kai gyveni Laplandijoje, keliaujami atstumai yra dideli“, – sako vaizdo įrašo autorė.

 

Vaizdo įraše jos 3 metų šiaurės elnias Solina traukia roges nuostabiu snieguotu kraštovaizdžiu, vingiuoja keliuku tarp medžių, o elnio ragai kyšo virš pūkuoto kailio ir baltos uodegos.

„Kiek morkų kilometrui ryja šis modelis?“ – šmaikščiai paklausė vienas komentatorius.

Samiai atšiauriomis žiemos sąlygomis gyvena ilgiau nei egzistuoja bet kuri automobilių kompanija, todėl drąsiai galima teigti, kad jie yra efektyvaus ir ekologiško transporto ekspertai.

Gal verta paieškoti alternatyvų ir mums?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()