[ŽT] Kažkas nutiko. Dingo 42 laivai  ()

Iš abejotinos kilmės tanklaivių sudarytas laivynas, kurio pagalba Rusija eksportavo naftą, kad apeitų Vakarų sankcijas, buvo išformuotas greičiau nei susiformavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Bloomberg“.

Remiantis tarptautinės jūrų duomenų bazės „Equasis“ duomenimis, Mumbajuje įsikūrusi „Gatik Ship Management“ šiuo metu valdo tik 4 naftos tanklaivius. Ji turėjo 42 kitus laivus, kurių dauguma buvo įsigyti per mažiau nei metus“, - rašoma leidinyje.

„Gatik Ship Management“ į skambučius ir laiškus neatsako. 2023 m. pradžioje bendrovė buvo pradėta tirti, nes vis didesnis tanklaivių parkas sukėlė įtarimų. Šiais laivais daugiausia gabenama rusiška nafta. Tuo pačiu metu nebuvo aišku, kas yra tikrasis įmonės savininkas.

„Dalis „Gatik Ship Management“ laivyno prarado prieigą prie pramonės standarto draudimo po to, kai viršijo G7 nustatytas Rusijos naftos gabenimo kainų lubas. Netrukus po to kai kurie bendrovės laivai taip pat prarado jūrinę klasifikaciją „Lloyd‘s Register“ - kitoje pagrindinėje bendrovėje, patvirtinančioje pagrindinius laivų techninius standartus“, – rašo „Bloomberg“.

 

Sunku suprasti, kas iš tikrųjų atsitiko laivynui. Laivai, kurių komercinė „Gatik Ship Management“ nebevaldo ir toliau eksploatuoja rusišką naftą. Dabar juos kontroliuoja ne viena įmonė, kurių nuosavybės struktūra taip pat neaiški.

Leidinys pažymi, jog ši situacija iliustruoja, kaip sunku atsekti būdus, kuriais Maskva apeina sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(7)
(30)

Komentarai ()