Ambicingas vokiečių bombonešis „Messerschmitt Me 264“ – tikslas: sugebėti smogti žemyninei JAV (Video)  ()

Me 264 buvo sukurtas nuo pat pradžių kaip „Amerikos bombonešis“ projekto dalis. Jos tikslas buvo ne tik nedidelį krovinį nugabenti į JAV, bet ir remti povandeninių laivų operacijas toli į Atlanto vandenyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Amerikos bombonešis“ buvo nacių Vokietijos projektas, skirtas sukurti tolimojo nuotolio strateginį Luftwaffe bombonešį, kuris galėtų smogti JAV nuo Vokietijos nutolusioms maždaug 5800 km atstumu.

Koncepcija buvo iškelta jau 1938 m., tačiau pažangūs, įtikinami tokio didelio nuotolio strateginio bombonešio konstrukcijos planai Hermanno Goeringo biuruose pasirodė tik 1942 m. pavasarį.

Srateginis bombonešis būtų buvęs pajėgus atakuoti Niujorką, pakilęs nuo bazių Prancūzijoje arba Azorų salose.

Pirmasis Me 264 prototipas skrido 1942 m. gruodį, tačiau netrukus sąjungininkų spaudimas privertė „Messerschmitt“ sulėtinti plėtrą. Me 264 V1 turėjo labai „švarų“, visiškai metalinį fiuzeliažą, kurio skerspjūvis buvo apskritas.

 

Už plačiai įstiklintos nosies ir kabinos buvo virtuvė, įgulos poilsio zona ir takas į lėktuvo galą virš apatinio uždaro bombų skyriaus.

Iš viso buvo pagaminti 3 prototipai. Pirmasis prototipas nebuvo aprūpintas ginklais ar šarvais, tačiau iš šių dviejų prototipų Me 264 V2 turėjo šarvus varikliams, įgulai ir pabūklų pozicijoms.

1943 m. pabaigoje antrasis prototipas Me 264 V2 buvo sunaikintas per bombardavimo ataką. 1944 m. liepos 18 d. pirmasis prototipas buvo apgadintas per sąjungininkų bombardavimo reidą ir nebuvo suremontuotas. To paties reido metu buvo sunaikintas ir trečiasis prototipas, kuris nebuvo iki galo sukomplektuotas.

 

Me 264 – kreiserinis greitis: 350 km/h, maks. skrydžio aukštis: 8 000 m, nuotolis: 15 000 km, 3 000 kg bombos krovinys vidiniame skyriuje, maksimalus kilimo svoris: 56 000 kg. Įgula – 8.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()