Policija užfiksavo didžiulį 5 variklių droną, naudojamą narkotikų gabenimui: gali skristi 7 valandas be sustojimo ir pervežti 150 kg narkotikų (Video)  (23)

Žmogaus išradingumas yra aukščiau visko. Sekdami kai kurių narkotikų prekiautojų pėdsakais Ispanijos valdžios institucijos aptiko beveik 4,5 m pločio droną, naudojamą narkotikams gabenti, pranešė vietos naujienų agentūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ne pirmas kartas, kai Ispanijos valdžia susiduria su panašiu dalyku. „Unidad de Droga Y Crimen Organizado“ arba trumpai tariant UDYCO yra specializuotas Ispanijos nacionalinių policijos pajėgų nusikaltimų padalinys.

Jis nagrinėja pranešimus apie narkotikus ir organizuotą nusikalstamumą. Praėjusiais metais UDYCO aptiko 9 m ilgio pusiau panardinamą laivą, naudojamą narkotikų kontrabandai.  Šį kartą nusikaltėliai narkotikams gabenti naudojo droną.

UDYCO ieškojo Prancūzijos narkotikų prekybos gaujos, kurios taip pat ieškojo Prancūzijos policija. Veikdama iš retai apgyvendinto Almacharo regiono Pietų Ispanijoje, gauja siekė įsitvirtinti populiariame turistų lankomame Kosta de Solo rajone.

UDYCO paieškos nuvedė juos į narkotikų saugyklą prie Almacharo, kur kartu su 30 kg marihuanos ir 55 kg hašišo valdžios institucijos taip pat rado didelį baltos spalvos droną.

 

 

 

 

Kinijoje pagamintas dronas iš viso turi penkis variklius, keturi iš jų yra elektriniai ir leidžia kilti bei nusileisti vertikaliai. Penktasis variklis yra dviejų cilindrų vidaus degimo variklis, palaikantis horizontalųjį skrydį. Didžiausias greitis yra 170 km/h, dronas gali skristi 2 km aukštyje. Tačiau Ispanijos policija apskaičiavo, kad dronas skrido mažesniame aukštyje, kad taupytų degalus ir išvengtų aptikimo.

Drono kaina siekia nuo 30 000 iki 150 000 eurų. Jis valdomas naudojant elektroninę sistemą, kuri perduoda starto ir paskirties vietą kartu su visais kelio taškais. Ispanijos policija žiniasklaidai sakė, kad narkotikų prekeiviai išgręžė bepiločio orlaivio priekį (paprastai tai vieta, skirta papildomai įrangai, pvz., fotoaparatui), kad gabentų krovinius iš Maroko į Almacharą. Išmontuojamo drono sparnų plotis yra 4,5 m – pakankamai didelis, kad jį būtų galima aptikti radaru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai (23)