[Žinios trumpai] Europą drebina skandalingas politiko pareiškimas - „esu kategoriškai prieš sunkiųjų ginklų tiekimą: netikiu, kad Ukraina laimės“  ()

Vokiečių kairiųjų lyderis Bundestage nesupranta šio sakinio – „Ukraina turi laimėti karą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairiosios partijos frakcijos Bundestage lyderis Dietmaras Barchas paragino Vokietijos vyriausybę netiekti Ukrainai sunkiosios ginkluotės, nes mano, kad Ukraina nelaimės karo prieš Rusijos Federaciją rašo „Welt“.

„Esu kategoriškai prieš, kad Vokietija eksportuotų į Ukrainą daugiau ir sunkesnių ginklų“, – sakė jis.

Barschas yra vokiečių „kairysis“, tarnavęs VDR armijoje ir dirbęs Komunizmo laikų laisvųjų vokiečių jaunimo sąjungoje, o paskutiniaisiais SSRS metais dirbo Socialinių mokslų akademijoje prie TSKP Centro komiteto Maskvoje. Jis beje ragino panaikinti sankcijas Rusijos Federacijai.

D. Barchas taip pat „domėjosi, koks yra ginklų siuntimo tikslas ir ką reiškia žodžiai, kad „Ukraina turi laimėti karą“,  - rašo laikraštis.

„Esu įsitikinęs, kad kariniu būdu sprendimas nebus rastas“, – sakė jis ir pridūrė, kad „galų gale Rusija turės sėsti prie derybų stalo“.

Barchas pridūrė, kad Ukraina turi teisę į savigyną.

Sunkios technikos nebuvo. Pirmąjį tokį ginklą Ukraina gaus iš Vokietijos birželio pabaigoje, sakė Ukrainos ambasadorius Berlyne Melnikas.

 

• Berlynas nedaro visko, kas įmanoma dėl Ukrainos, sakė Vokietijos Ūkio ministerijos vadovas Habekas, nes, anot jo, tai sukeltų trečiąjį pasaulinį karą.

• Vokietijos finansų ministras Lindneris pranešė apie ketinimą atvykti į Kijevą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(17)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()