[Žinios trumpai] Kuriamas naujas Rusijos regionas – į jį nori įtraukti visas okupuotas Ukrainos sritis: numatytas DLR ir LLR vadovų likimas  ()

Užimtas Chersono, Zaporožės, Donecko ir Luhansko sričių teritorijas Kremlius planuoja po „referendumo“ prijungti prie Rusijos Federacijos. Manoma, kad tai gali įvykti liepą arba rugsėjį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nori sukurti naują federalinę apygardą, kuri apimtų okupuotas Chersono, Zaporožės, Donecko ir Luhansko sritis. Pagal Maskvos planą, tai turėtų įvykti po „referendumų“, kurie gali įvykti šių metų liepą ar rugsėjį. Tai ketvirtadienį, birželio 9 d., pranešė „Meduza“, remdamasi prezidento administracijai artimais šaltiniais.

Anot leidinio, rajono kūrimo klausimą kuruoja vieno iš Rusijos Federacijos prezidento administracijos departamentų viršininko pavaduotojas Borisas Rapoportas, kuris jau sprendė Donbaso klausimą kartu su tuometiniu Rusijos vadovo padėjėju Vladislavu Surkovu.

Šiuo metu Rapoportas, anot leidinio, samdo darbuotojus darbui Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporožės sričių okupacinėse administracijose – šie pareigūnai savo ruožtu turės ruoštis vadinamiesiems referendumams dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas planuoja juos surengti arba liepą – „jei leis situacija fronte“ – arba rugsėjo 11 d., dieną, kai Rusijos Federacijoje taip pat bus renkami gubernatoriai.

Tuo pačiu metu Kremlius ketina vadovauti okupuotiems regionams daugiausia Rusijos personalui. Leidinio šaltinio teigimu, artimiausiu metu postų gali netekti DLR ir LLR lyderiai Denisas Pušilinas ir Leonidas Pasečnikas – juos taip pat planuojama pakeisti rusais.

 

Primename, kad gegužės pabaigoje Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Kremlius svarsto galimybę rugsėjo 11-ąją iš karto surengti kelis „referendumus“ – dėl Rusijos Federacijos susijungimo su Baltarusija, taip pat dėl ​​ Donecko, Luhansko, Chersono sričių ir Sakartvelo Pietų Osetijos regiono Rusijos įstojimo į Rusijos Federaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()