[Žinios trumpai] Putinas: „visa SSRS priklausiusių valstybių teritorija iš tikrųjų yra Rusijos teritorija, tame tarpe ir Lietuva“  ()

Vladimiras Putinas Sankt Peterburgo ekonomikos viršūnių susitikime sakė, kad, jo nuomone, visa kažkada SSRS priklausiusių valstybių teritorija iš tikrųjų yra Rusijos teritorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp 15 valstybių, sudariusių SSRS, be Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos, buvo Baltijos valstybės, Centrinė Azija taip pat Moldovos Respublika.

„Kas yra Sovietų Sąjunga? Tiesą sakant, tai yra istorinė Rusija, kuri nustojo egzistuoti“, – teigė Kremliaus vadovas.

„Mes neturime nieko prieš, tai yra jų suverenus sprendimas – stoti į ekonomines sąjungas ar ne. Ukraina taps Vakarų šalių „pusiau kolonija“, jei įstos į ES“, – sakė Putinas, kalbėdamas apie Ukrainos siekį įstoti į ES.

 

Kita vertus, Putinas apskaičiavo, kad pasibaigus „specialiajai karinei operacijai“ (Rusijos pradėtam karui Ukrainoje), Rusijos ir Ukrainos santykiai normalizuosis. Putinas teigia, kad „anksčiau ar vėliau situacija susitvarkys ir grįš į normalų gyvenimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(57)
(-52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()