Patys ukrainiečiai netikėjo, kaip gerai ir galingai sprogsta naujausi Rusijos ginklai BMP-1AM „Basurmanin“: panašu, kad tuoj jų neliks nei vieno (Video)  ()

Iki šiol okupantai prarado devynis BMP-1AM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai toliau naikina rusų okupacinių pajėgų pėstininkų kovos mašinas. „Ukraine Weapons Tracker“ skelbia filmuotą medžiagą apie „demilitarizuotus“ BMP.

Taigi, pasak pranešimo, šturmo būriai sunaikino iš karto du Rusijos okupacinių pajėgų BMP-1AM „Basurmanin“. Vienam iš jų tiesiogine prasme nulėkė bokštelis.

BMP-1AM yra nauja pėstininkų kovos mašinos modernizacija, kuri visuomenei pristatyta 2018 metais, o apie pirmąjį „reikšmingos partijos“ perdavimą Rusijos armijai pranešta tik 2022 metų vasario pradžioje.

Kol kas nežinoma, kiek „reikšmingą“ transporto priemonių siuntą priėmė Rusijos kariai, tačiau atviri šaltiniai rodo, kad Rusijos gynybos ministerija pirmuosius 20 tokių transporto priemonių planavo pristatyti 2020 metais.

 

Vis dėlto, šie terminai pasislinko dvejais metais, tačiau ar skaičius pasikeitė, nežinoma, todėl galima daryti prielaidą, kad iš tikrųjų formuluotė „didelė partija“ gali būti paprasčiausias noras nuslėpti tikrąjį nedidelį kovos mašinų skaičių, kuris buvo pristatytas į kariuomenę.

Tuo pačiu metu, anot „Oryx“, nuo didelio masto karo Ukrainoje pradžios okupantai prarado devynias tokias transporto priemones.

Pėstininkų kovos mašina BMP-1AM „Basurmanin“ yra BMP-1 modernizavimas, bokštelį pakeitus nuotoliniu būdu valdomu moduliu iš BTR-82A ir ATG 9K115 „Metis“. Mašina gavo UTD-20C1 variklį, kurio galia 300 AG.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()