[Žinios trumpai] Rusai bando Severodonecke pakartoti „Azovstal“ likimą: atsargos pulkininkas paaiškino, kodėl tai visiškai neįmanoma (Video)  ()

„Karas dabar laimimas kitaip“: karybos ekspertas Sergejus Grabskis paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų pasitraukti iš Severodonecko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 [Žinios trumpai] Rusai bando Severodonecke pakartoti „Azovstal“ likimą: atsargos pulkininkas paaiškino, kodėl tai visiškai neįmanoma (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos ekspertas Sergejus Grabskis išsakė savo nuomonę, kodėl neverta laikytis Severodonecko.

Atsargos pulkininkas Sergejus Grabskis pirmiausia atsakė į Olego Paniutos klausimą, ar Severodoneckas netaps antruoju Mariupoliu – okupuotu miestu, iš kurio bus neįmanoma ištrūkti. Karinis ekspertas kanalo „Ukraina 24“ eteryje užtikrintai pareiškė, kad toks dalykas yra neįmanomas ir paaiškino kodėl: „Čia mums už nugaros upė, kurią kraštutiniais atvejais galima perplaukti“.

Sergejaus Grabskio nuomonę apie strateginę Severodonecko svarbą galite sužinoti pažiūrėję vaizdo įrašą „YouTube“.

Į klausimą, kodėl neįmanomas visiškas Severodonecko apsupimas, patyręs kariškis pasakė taip: „Neįsivaizduoju, kad situacija pasikartotų, nes, skirtingai nei „Azovstal“, čia mes turime išsikovoję pozicijas kitoje Šiaurės Doneco upės pusėje. Kalbu apie Lysyčanską, kuris galėtų padėti, įvykus galimam mūsų dalinių atsitraukimui. Bet tikiuosi, kad bus greitas puolimas“. 

Po to karo ekspertas išsakė argumentus už Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasitraukimą iš dalies okupuoto miesto: „Kad ir kaip ciniškai tai skambėtų, didelės politinės reikšmės Severodoneckas nevaidina. Suprantame, kad šio reikalo neišspręs mūsų įsikibimas į kiekvieną žemės sklypą kitoje pusėje.“

 

Pagrindinis argumentas už Ukrainos pajėgų traukimąsi iš Severodonecko, Sergejaus Grabskio požiūriu, yra dideli personalo nuostoliai: „Dabar karas laimimas kiek kitaip – ​​atliekant bekontakčius smūgius, kai mūsų karių gyvybėms negresia pavojus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: