Jei ne NATO, Ukrainos jau nebūtų: „viskas kybojo ant plauko, jau kovo pabaigoje neliko itin svarbios amunicijos ir tada NATO mus išgelbėjo“  ()

Iš Arestovičiaus lūpų visa tiesa apie tą laiko atkarpą, kai viskas „pakibo ant plauko“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-26 Jei ne NATO, Ukrainos jau nebūtų: „viskas kybojo ant plauko, jau kovo pabaigoje neliko itin svarbios amunicijos ir tada NATO mus išgelbėjo“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius, duodamas interviu leidinio „GORDON“ įkūrėjui Dmitrijui Gordonui,  atsakė į daugelį svarbių klausimų.

- Vienu metu buvo tokia situacija, kai šalies likimas pakibo ant plauko, nuo vasario 24 d. iki balandžio pradžios karinė sėkmė buvo visiškai mūsų pusėje. Tai reiškia, kad sviedinys skrenda bet kaip, bet pataiko kur reikia. Žinote, kaip būna. Raketa skrenda ne ta kryptimi, bet vis tiek pataiko ten, kur reikia. Ir taip toliau. Paleista bet kur, ji pataiko į Rusijos vadavietę. Tokia tad sėkmė buvo. O paskui ji nusisuko. Kažkur nuo balandžio vidurio  karinė sėkmė buvo Rusijos pusėje.

 - Taip.

 - Mums pradėjo nesisekti: tiesiog nesisekti. Mes šauname - nepataikome, dar kažkas. Jie šaudo – ir pataiko, ir taip toliau. Na, plius tai, kad baigėme sviedinius. O pas juos viskas ėjosi gerai. Ir aš jums pasakysiu, kad... Mažai kas žino, bet galiu pasakyti, pasinaudojęs šia galimybe. Kovo pabaigoje vienos labai svarbios amunicijos mums visai nebeliko. Apskritai. Ir mes negalėjote jos nusipirkti niekur pasaulyje.

 - Sovietinės dar.

 - Sovietinės  taip. Ir tai, žinoma, buvo visiška nelaimė. Daugiau nei katastrofa. Ir tai yra ta skylė, į kurią patekome dėl amunicijos trūkumo, dėl nomenklatūros, dėl jų sugriežtintų rezervų. Tačiau maždaug prieš savaitę karinė sėkmė tiesiogine to žodžio prasme grįžo mūsų naudai, nes atkeliavo didelis kiekis 155 mm sviedinių ir įvyko vadinamasis artilerijos prisotinimas, tai kokybiškai pakeitė mūšio lauko būklę. 155 mm yra daug geriau nei rusiški ar sovietiniai 152 mm sviediniai. Pasiekia toliau, šaudo tiksliau. Mūsų šeši ginklai pranoksta jų 18. Ir tada prasidėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: