Fantastika! Įvyko didžiausias belaisvių apsikeitimas per visą karą - į Ukrainą iš nelaisvės paleisti 95 Mariupolio ir „Azovstal“ gynėjai  ()

Iš Rusijos nelaisvės išlaisvinti 144 kariai, jų tarpe - 95 Mariupolio gynėjai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-30 Fantastika! Įvyko didžiausias belaisvių apsikeitimas per visą karą - į Ukrainą iš nelaisvės paleisti 95 Mariupolio ir „Azovstal“ gynėjai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas (GUR MO) paskelbė apie didžiausią apsikeitimą kaliniais su Rusija nuo karo pradžios.

Išsamią informaciją žvalgyba paskelbė birželio 29 d. vakare, oficialiame „Telegram“ kanale.

Iš viso šiandien iš Rusijos nelaisvės buvo išlaisvinti 144 Ukrainos gynėjai: 95 iš jų – kariai, didvyriškai gynę „Azovstal“ Mariupolyje, 45 - „Azovo“ pulko kovotojai.

Krašto apsaugos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direktorato duomenimis, namo pavyko sugrąžinti 59 Nacionalinės gvardijos karius, 30 karinio laivyno, 29 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karius, 17 pasieniečių, 9 „Teroboronos“ kovotojus, taip pat vieną policininką.

 

Vyriausiam išlaisvintam Ukrainos gynėjui – 65 metai, jauniausiam – 19 metų.

Dauguma išlaisvintų kariškių yra sunkiai sužeisti: su šautinėmis ir skeveldrų žaizdomis, su sprogstamaisiais sužalojimais, nudegimais, lūžiais ir net amputacijomis. Kovotojams jau dabar teikiama reikiama pagalba, įskaitant psichologinę.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()