[Žinios trumpai] Artimas Putino pakalikas atvirai grasina JAV – Rusija gali pradėti karą dėl Aliaskos  (2)

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas ir Valstybės Dūmos, šalies įstatymų leidžiamosios valdžios žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas trečiadienį išplatino griežtą įspėjimą, kad Rusija turi ką „atsiimti“ iš JAV: Aliaskos valstiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai jie [JAV įstatymų leidėjai] bando pasisavinti mūsų turtą užsienyje, jie turėtų žinoti, kad mes taip pat turime ką susigrąžinti“, – trečiadienį per susitikimą su Rusijos pareigūnais sakė Volodinas.

Įtampa tarp JAV ir Rusijos auga jau kelis mėnesius dėl Ukrainoje tebesitęsiančio karo ir precedento neturinčių sankcijų, kurias Vakarų šalys taikė reaguodamos į Putino invaziją.

Rusija nuėjo taip toli, kad grasino tiesioginiu konfliktu su JAV ir NATO, kurstydama baimę, kad karas gali išplisti už Ukrainos sienų. Volodino komentarai nukreipti į Aliaską, keršyjant už Rusijos turto įšaldymą, o tai gali sukelti baimingą karinę konfrontaciją tarp Rusijos ir JAV.

Pasak Kongreso bibliotekos, Aliaska kadaise buvo Rusijos dalis, kol JAV 1867 m. kovo 30 d. įsigijo teritoriją už 7,2 mln. doleirų (142 mln. dolerių šiandien). Kalbėdami apie tuometinį valstybės sekretorių Williamą H. Sewardą, kai kurie kritikavo sandorį, pavadindami jį „Sewardo kvailyste“ arba „Sewardo ledo dėže“, tačiau po Klondaiko aukso karštligės 1896 m. kritika liovėsi. Aliaska oficialiai tapo JAV valstija tik 1959 m. sausio mėn.

 

Volodinas nėra vienintelis Rusijos veikėjas, prabilęs apie tai, kad Rusija atims Aliaską iš JAV.

Dūmos narys Olegas Matveičevas anksčiau šiais metais Rusijos valstybinei televizijai sakė, kad Rusija turėtų siekti „visos Rusijos nuosavybės, Rusijos imperijos, Sovietų Sąjungos ir dabartinės Rusijos nuosavybės, kuri buvo užgrobta Jungtinėse Valstijose, grąžinimo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(29)
(-28)

Komentarai (2)