[Žinios trumpai] Ukraina sugalvojo gudrų kerštą Vengrijai: V. Orbanas bus įsiutęs  ()

Kazanskis siūlo į Užkarpatę išsiųsti daug pabėgėlių, o tai labai pakeis regiono etninę sudėtį Ukrainos naudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali pasinaudoti prasidėjusiu karu ir perkelti nemažai pabėgėlių į Užkarpatę prie sienos su Vengrija, taip išspręsdama regione gyvenančių ukrainiečių ir vengrų etninių proporcijų klausimą.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

„Vengrijos vyriausybė pareiškė, kad nepadės Ukrainai ginkluote, kad Rusija nepultų Užkarpatės vengrų. Taip jie pasakė – būtent vengrų. Likusieji tegu būna subombarduoti... Na, laikas pakalbėti apie Vengriją. Karas yra ne tik praradimų, bet ir galimybių metas. Viena iš tokių galimybių – galimybė pakeisti etninę padėtį Užkarpatėje“, – sakė Kazanskis.

Anot jo, dėl karo veiksmų Ukrainoje atsirado milijonai pabėgėlių iš rytinių ir pietinių regionų ir jau dabar aišku, kad dalis jų niekada negrįš į savo miestus, net jei bus deokupuoti. Vieni po to, ką patyrė, nenorės grįžti, kiti tiesiog neturi kur grįžti, nes jų miestai praktiškai sugriauti ir greitai nebus atstatyti.

Žurnalisto teigimu, tokiems migrantams reikėtų pasiūlyti persikelti į Užkarpatę, ypač į vietoves, kuriose yra nemažas procentas Vengrijos gyventojų.

„Žinoma, ne visi nori keltis į Beregovą ir Čopą. Na, nereikia tiek daug. Tikrai bus 20-25 tūkst., ir to visiškai pakanka, kad miesto gyventojų sudėtis smarkiai pasikeistų. Dar dešimtys tūkstančių tikrai džiaugsis gavę žemės sklypus Beregovskio rajone ūkininkauti. Žinoma, valstybė turėtų padėti žmonėms įsigyti būstą ir statyti jiems naujus namus. Bet taip planuojama padaryti. O kad naujakuriai turėtų darbo, ten, Užkarpatėje, iš sugriautų ir užgrobtų Rytų miestų taip pat reikėtų perkelti verslą. Galima, pavyzdžiui, sukurti pramoninius parkus Beregove, Mukačeve ir Čope“, – sakė jis.

 

Žurnalistas pabrėžė, kad tokios priemonės dabar yra absoliučiai pagrįstos ir niekieno teisių nepažeidžia.

„Ir jei Vengrijos vyriausybei tai kelia nerimą, ponas Orbanas gali drąsiai tai pareikšti savo partneriui Vladimirui Putinui, kuris yra atsakingas už tokio nelaimingų pabėgėlių skaičiaus susidarymą Ukrainoje. Bet kokiu atveju turime padėti šiems piliečiams ir juos kur nors įkurdinti. Tad kodėl gi jų neperkėlus į Užkarpatę? Galbūt tokiu atveju šių žmonių sielvartas taps artimesnis ir suprantamesnis kaimynams vengrams.

 

Apskritai Užkarpatė yra labai neįvertintas ir derlingas regionas. Artumas su Europa, puikus klimatas, gražūs vaizdai, turtinga istorija. Ir tuo pat metu jame gyvena apgailėtinas 1,3 mln. žmonių. Tai akivaizdi anomalija. Manau, kad Užkarpatėje gali gyventi 2–2,5 milijono žmonių ar net daugiau. Akivaizdu, kad ukrainiečiai tiesiog mažai žino apie šį regioną“, – pabrėžė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(259)
(10)
(249)

Komentarai ()