Žvėriškas sprogimas Naujoje Kachovkoje buvo toks galingas, kad neliko absoliučiai nieko: viskas žiauriai įslaptinta, pateikta propagandinė versija (Video)  ()

Susprogdinto „sandėlio su humanitarine produkcija“ versija neįtikina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketa visiškai sunaikino Rusijos amunicijos sandėlį Naujoje Kachovkoje. Rusijos atstovai teigia, kad įsibrovėliai sprogimo metu prarado viską, kas buvo sandėliuose. 

„Jo tiesiog nebėra. Viskas sudegė. Nieko nebeliko“, - komentavo vietos darbuotoja Natalija Kazarian Rusijos žiniasklaidai.

Negana to, bandydami nuslėpti Rusijos kariuomenės nesėkmę, propagandistai ėmė skleisti versiją, kad Naujoje Kachovkoje sunaikintas ne amunicijos sandėlis, bet humanitarinės pagalbos sandėlis. Į tai dėmesį atkreipė žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

Savo „Telegram“ kanale jis paskelbė Kazarian (Humanitarinės pagalbos centro Naujoje Kachovkoje vadovės) pareiškimo fragmentą, kuriame teigiama, kad tariamai „humanitarinė pagalba“ šiandien buvo visiškai sudeginta per naktinį apšaudymą.

Okupantai nieko neįleidžia į susprogdintą sandėlį, bandydami nuslėpti sprogimo pasekmes bei skleisdami susprogdinto „sandėlio su produkcija“ versiją. Tačiau nuotraukos jau pateko į internetą. Negana to, bandydami paskleisti „humanitarinės pagalbos sandėlio“ versiją, kolaborantai prisipažino apie humanitarinę katastrofą, kuri vyko Rusijos kariuomenės okupuoto Chersono regiono teritorijoje.

 

„Okupacinės administracijos atstovė prasitarė, kad atėjus Rusijos valdžiai, Naujoje Kachovkoje niekas negavo nei algų, nei pensijų, tokie tie rusų „išvaduotojai“, tiesiog žmones marino badu 4 mėnesius. Tuo tarpu per Rusijos televiziją jie pasakoja, kaip laimingai gyvena okupuotų teritorijų gyventojai ir kaip ten visi patenkinti okupantais“, – pastebi Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: