[Žinios trumpai] Okupantų cinizmas pramušė dugną: skelbia, kad vietoje 600 žmonių - supuvusios žuvys  ()

Mariupolio gyventojams, besiskundžiantiems stipriu dvoku iš po teatro griuvėsių, okupantai pasakoja netikrą istoriją apie požeminius sandėlius su supuvusiomis žuvimis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-20 [Žinios trumpai] Okupantų cinizmas pramušė dugną: skelbia, kad vietoje 600 žmonių - supuvusios žuvys  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolio okupacinė administracija apkaltino Ukrainos kariuomenę dėl dramos teatro, kur glaudėsi daugybė civilių, įskaitant ir vaikus, susprogdinimo. Tai pranešė Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka.

Anot jo, okupantai baigė tyrimą dėl aviacijos smūgio Mariupolio dramos teatrui. Kaltė buvo suversta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiams. Be to, prorusiška miesto administracija meluoja apie žuvusiųjų skaičių. Jie teigia, kad žuvo 14 žmonių. Dėl Rusijos aviacijos smūgio kovo 16 d., įvairiais skaičiavimais, žuvo nuo 300 iki 600 žmonių. Rusijos kariuomenės nesustabdė net tai, kad prie dramos teatro pastato didelėmis raidėmis buvo užrašyta „vaikai“.

Be to, Andriuščenka okupantų pranešimuose apie tragediją aptiko dar keletą neatitikimų. „Reikia atkreipti dėmesį į kalbėjimą apie žuvusiuosius tik rūsyje, nors būrys liudininkų kalba apie žmonių buvimą visose patalpose“, – rašė Mariupolio mero patarėjas.

 

Jis taip pat pabrėžė ypatingą okupantų cinizmą - jie stiprų puvimo kvapą iš po teatro griuvėsių aiškina užverstu sandėliuku su supuvusiomis žuvimis.

(4)
(11)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: