JAV kontržvalgyba skelbia didelį pavojų: Kinija surado būdą, kaip galėtų prieiti prie JAV branduolinio arsenalo  (2)

FTB vėl nustatė daugybę „raudonųjų vėliavėlių“, pagal kurias Kinija šnipinėja ir renka apie JAV žvalgybos duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija galėtų stebėti JAV branduolinį arsenalą ir rinkti žvalgybos duomenis Vašingtone su „Huawei“ įranga.

Tai pranešė CNN, remdamasis šaltiniais.

Viskas prasidėjo 2017 m., kai Kinija pasiūlė Vašingtone pastatyti prabangų sodą su šventyklomis, paviljonais ir aukšta balta pagoda. Visam tam Kinijos vyriausybė planavo išleisti apie 100 mln. USD.

„Tačiau JAV kontržvalgybos pareigūnams pradėjus gilintis į smulkmenas, jie rado daug „raudonų vėliavėlių“. Jie pažymėjo, kad pagoda bus strategiškai patogioje vietoje, viename aukščiausių Vašingtono taškų, vos už dviejų mylių nuo JAV Kapitolijaus – ideali vieta rinkti žvalgybos informaciją“, – CNN sakė keli šaltiniai.

Be to, Kinijos vyriausybė ketino pastatyti pagodą iš medžiagų, atvežtų diplomatiniu paštu, kurio negalėjo patikrinti JAV muitinė. Visų šių „pavojaus varpų“ fone kiniško sodo statybos projektas buvo uždarytas.

Pasak CNN, sodas buvo tik dalis FTB ir kitų federalinių agentūrų „pasiutusios kontržvalgybos veiklos“, reaguojant į dramatišką Kinijos šnipinėjimo eskalaciją. Dar 2017 metais Kinija nusipirko žemę JAV, tas sklypas buvo šalia kritinės infrastruktūros.

 

„Vienas nerimą keliančių faktų, kuriuos nustatė FTB, yra Kinijoje pagaminta „Huawei“ įranga, sumontuota mobiliųjų telefonų bokštuose netoli JAV karinių bazių Vidurio vakarų kaimo vietovėje. Pasak daugelio šaltinių, susipažinusių su šiuo klausimu, FTB nustatė, kad įranga gali perimti ar sutrikdyti labai apribotus Gynybos departamento ryšius, įskaitant tuos, kuriuos naudoja JAV strateginė vadovybė, kuri prižiūri šalies branduolinius ginklus.

Šaltinių teigimu, informacijos perėmimo per „Huawei“ įrangą problema stebima jau keletą metų. Tačiau pareigūnai apie tai atvirai kalbėti negali, nors informaciją apie situaciją patvirtinta su sąlyga, kad ji būtų paskelbta anonimiškai.

 

Sakoma, kad bus itin sunku įrodyti informacijos perėmimo faktą. Kinijoje visa informacija apie šnipinėjimą neigiama, o „Huawei“ tvirtina, kad jos įranga tariamai negali veikti ir perimti duomenų tame ryšio spektre, kurį naudoja JAV Gynybos departamentas.

„Nėra jokių abejonių, kad „Huawei“ įranga gali perimti ne tik komercinį korinio ryšio srautą, bet ir labai slaptus kariuomenės naudojamus radijo ryšio kanalus bei sutrikdyti svarbius JAV strateginių vadovų pokalbius, suteikdama Kinijos vyriausybei potencialų langą į Amerikos branduolinį arsenalą“, – praneša CNN šaltiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(19)
(-5)

Komentarai (2)