„Šios grupės jau faktiškai apsuptos“: 15 000 Rusijos kareivių turės arba pasiduoti, arba mirti  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošia mūšio lauką Chersono srityje – 15 000 Rusijos Federacijos karių arba pasiduos, arba žus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-28 „Šios grupės jau faktiškai apsuptos“: 15 000 Rusijos kareivių turės arba pasiduoti, arba mirti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau pradėjo atsakomąjį puolimą Chersono kryptimi, tačiau jis ryškiai skiriasi nuo Rusijos Federacijos okupacinės armijos taktikos.

Apie tai „YouTube“ kanalo „Popular Politics“ eteryje kalbėjo karo ekspertas Michailas Samusas.

Jis pažymėjo, kad anksčiau Rusijos kariuomenė frontuose judėjo į priekį dėl artilerijos užtvaros ir karių metimo į pozicijas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktika yra modernesnė ir humaniškesnė.

„Kontrpuolimas vyksta jau seniai, tiesiog tai nieko panašaus į tai, ką daro Rusijos kariai… Ukrainos kariuomenė juda į priekį kiek kitaip: naikinami infrastruktūros objektai (tiltai), tai yra, stringa logistika. Amunicijos sandėlius naikina… tie patys HIMARS ir kiti didelio tikslumo tolimojo nuotolio MLRS. Taip pat naikinamos oro gynybos sistemos ir komandų postai. Taigi iš priešų grupuotės atimama galimybė gintis, o juo labiau pulti. O be to, oro gynybos sistemų sunaikinimas atima iš priešo galimybę atremti aviaciją“, – sakė Samusas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Chersono srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo smogti tiltams, kurie yra itin svarbūs aprūpinant Rusijos Federacijos okupacinę kariuomenę dešiniajame krante. Kalbame apie dvi grupes – Chersono ir Kryvyj Riho, kuriose iš viso yra apie 15 tūkstančių karių.

„Šios grupės jau faktiškai apsuptos: tiltus nuolat kontroliuoja Ukrainos kariai… Ukrainos kariai ruošia mūšio lauką. Bus sudarytos sąlygos, kai Rusijos karių grupė priims sprendimą: arba pasiduos, arba žus. Nes tokiomis sąlygomis, kai nėra amunicijos, nėra kontrolės, nėra tiekimo ir pastiprinimo, perspektyvos labai prastos“, – kalbėjo karo ekspertas.

 

Jis pažymėjo, kad Kremlius iškėlė savo generolams užduotį užgrobti visą Pietų Ukrainą, įskaitant Mykolajivą ir Odesą, atkirsti šalį nuo Juodosios jūros ir prasiveržti koridoriumi į nepripažintą Uždniestrę. Tačiau šie tikslai akivaizdžiai neatitinka Rusijos Federacijos karinių pajėgumų.

„Rusijos kariuomenei perspektyvų nematau. Visais vertinimais, jie pasiekė savo galimybių kulminaciją… Ir bus tik blogiau“, – tvirtino Samusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(264)
(7)
(257)

Komentarai ()

Susijusios žymos: