[Žinios trumpai] JK žvalgyba paskelbė oficialias prognozes dėl karo ir kada Putinas iš tikro gali smogti su branduoliniais ginklais  ()

Jameso Hockenhullo teigimu, nei Rusijai, nei Ukrainai šiais metais nepavyks pasiekti reikšmingos karinės sėkmės. Pietiniuose šalies regionuose artimiausiais mėnesiais didelių pokyčių tikėtis irgi nereikėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus, jei grėstų pralaimėjimas kare. Apie tai interviu BBC kalbėjo Didžiosios Britanijos karinės žvalgybos vadovas generolas leitenantas Jamesas Hockenhullas.

Anot jo, Vakarai labai atidžiai stebi galimą Rusijos branduolinio ginklo panaudojimą. Generolas mano, kad V. Putinas artimiausiu metu vargu ar panaudos branduolines galvutes, tačiau žvalgyba pasiruošusi ir toliau atkreipti dėmesį į šią galimybę.

J. Hockenhullas pabrėžia, kad „branduolinio“ konflikto rizika gali keistis atsižvelgiant į situaciją mūšio lauke.

Pasak aukšto britų karininko, karas Ukrainoje užsitęs. Nei šaliai agresorei, nei Ukrainai reikšmingos karinės sėkmės šiemet nepavyks pasiekti. Rusija akivaizdžiai bando pritraukti daugiau karių, tačiau patiria didelių nuostolių.

RF ginkluotosios pajėgos bando perdislokuoti dalį savo karių iš Donbaso į Ukrainos pietus, kur Chersone ir okupuoto miesto apylinkėse jiems daromas didelis Ukrainos kariuomenės spaudimas. Tačiau artimiausiais mėnesiais reikšmingų pokyčių pietų fronte tikėtis neverta, pabrėžia generolas.

J. Hokenhullas supranta Ukrainos norą susigrąžinti savo teritorijas ir palaiko kontratakas bei kontrpuolimus. Kartu jis netiki, kad šiais metais kuri nors pusė imsis kokių nors ryžtingų veiksmų.

„Bloomberg“, remdamasis 12 analitikų prognozėmis, pranešė, kad plataus masto Rusijos invazija į Ukrainą per pirmąjį ketvirtį po atakos Rusijos ekonomiką grąžino atgal ketveriais metais. Rusijos Federacijos bendrasis vidaus produktas sumažėjo beveik 5 % ir tai tik pradžia. Rugpjūtį Europa sumažins energijos išteklių importą ir iki 2023 m. vidurio galima tikėtis žemiausiojo taško, įsitikinę ekonomistai.

 

Rusija kitų metų pradžioje bandys užimti Odesą. Šalis agresorė planuoja užgrobti pietvakarinę šalies pakrantę ir atkirsti Ukrainą nuo jūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(11)
(-6)

Komentarai ()