[Žinios trumpai] Arestovičius atskleidė tikrąją tiesą apie „Kyjivo vaiduoklį“ ir kodėl Ukraina iki šiol slepia pavardes  ()

„Kyjivo vaiduoklis“ – tai ne vienas žmogus, tai kolektyvinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų taktinės aviacijos brigadų, kurios karo pradžioje gynė sostinę, darbas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pokalbyje su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius. Anot jo, lakūnų pavardės nebuvo įvardintos, nes tai galėjo pakenkti jų šeimoms.

„Tai yra kolektyvinis dviejų taktinių aviacijos brigadų, gynusių Kyjivą, darbas. Karo pradžioje lakūnų pavardžių nebuvo galima atskleisti. O jei giminaičiai gyvena kažkur okupuotose teritorijose? Todėl pavardės buvo slepiamos. Buvo sugalvotas bendras „Kyjivo vaiduoklio“ vardas“, – sakė Arestovičius.

Jis pažymėjo, kad gana greitai patys kariškiai atskleidė, kad „Kyjivo vaiduoklis“ nėra tikras asmuo.

 

Pažymėtina, kad Japonija išleido net komiksą apie legendinį Ukrainos lakūną, pavadintą „Kyjivo vaiduoklio“ vardu.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: